spot_img

Piastri: «Έκανα την ίδια κίνηση με τον Verstappen αλλά πήρα ποινή»

Ο Oscar Piastri έκανε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση καθώς απορεί γιατί ο Max Verstappen δεν πήρε ποινή για ανάλογη κίνηση που έκανε στο Τέξας.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα της μάχης μεταξύ των Max Verstappen και LAndo Norris στο Circuit of the Americas. Οι δύο μονομάχοι του τίτλου ήρθαν ρόδα με ρόδα στον 52ο γύρο ενώ μάχονταν για την 3η θέση. Αμφότεροι βγήκαν εκτός πίστας στη στροφή 12, με τον Βρετανό να προσπερνάει. Ωστόσο οι αγωνοδίκες δεν συμφώνησαν με την κίνηση του οδηγού της McLaren και του επέβαλλαν ποινή 5 δευτερολέπτων, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα να χάσει το βάθρο.

Αρκετοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το λόγο που δεν τιμωρήθηκε ο Max Verstappen για την κίνησή του να βγάλει εκτός πίστας τον Lando Norris. Ο Ολλανδός βγήκε κι εκείνος εκτός πίστας στην προσπάθειά του να διατηρήσει τη θέση του, αλλά οι αγωνοδίκες αγνόησαν την κίνησή του.

Ο teammate του Norris, Oscar Piastri, αποκάλυψε πως τιμωρήθηκε στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου για την ίδια κίνηση που έκανε ο Verstappen την Κυριακή στο Grand Prix:

«Εάν δούμε την ποινή μου από τον Αγώνα Σπριντ, ήταν ακριβώς για το ίδιο συμβάν με του Max και του Λάντο. Εγώ έμεινα εντός πίστας σε αντίθεση με τον Verstappen αλλά εγώ πήρα ποινή. Δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ως οδηγοί έχουμε διαφορετικές εκδόσεις για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Ειδικά όταν πρόκειται για περίπτωση που είμαστε στην εξωτερική άλλου οδηγού».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο.

Επιπλέον ο Αυστραλός αναγνώρισε πως δεν είναι απλή η δουλειά που έχουν οι αγωνοδίκες της Formula 1, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει παράπονα:

«Οι αγωνοδίκες, οι οποίοι δεν έχουν οδηγήσει ποτέ τους μονοθέσιο της Formula 1 είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις συμβάντα, ειδικά εκείνη τη στιγμή. Το δικό μου συμβάν στο σπριντ σε σχέση με του Lando και του Max ήταν πανομοιότυπο αλλά επιβλήθηκε ανάποδα η ποινή. Οπότε έχουμε πολλές ερωτήσεις να κάνουμε στους αγωνοδίκες».

Επρεπε να τιμωρηθεί ο Norris για το προσπέρασμα στον Verstappen; Γιατί η οδήγηση του Verstappen προκαλεί αντιδράσεις; Έκαναν τη δουλειά τους οι αγωνοδίκες; Οι απαντήσεις παρακάτω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles