Για τη μάχη του τίτλου απέναντι στον Lando Norris μίλησε ο Oscar Piastri με τη διαφορά των δύο να συρρικνώνεται συνεχώς.
Ο Oscar Piastri είναι πεπεισμένος πως η μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 για το 2025 θα κριθεί στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Βασικός του αντίπαλος δεν θα είναι κάποιος από τη Red Bull Racing ή τη Ferrari, αλλά o teammate του, Lando Norris.
Η McLaren έχει κυριαρχήσει στο πρώτο μισό της χρονιάς, με τους δύο οδηγούς της να έχουν κερδίσει τους 9 από τους 12 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα. Ο Piastri έχει πάρει τις 5 από αυτές τις νίκες και να προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 8 βαθμών έναντι του Νόρις.
Η διαφορά τους κορυφώθηκε στους 22 βαθμούς μετά το Grand Prix του Καναδά, όμως οι δύο διαδοχικές νίκες του Norris έκτοτε, την έριξαν στους μόλις 8 βαθμούς.
«Είναι μία πολύ σφιχτή μάχη και πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Δείτε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την εκτενή ανάλυση του GP M. Βρετανίας, έναν εκ των καλύτερων αγώνων στο 2025. Πατήστε στο παρακάτω βίντεο
Το μονοθέσιο της ομάδας, McLaren MCL39, δεν έχει απαραίτητα το ταχύτερο πακέτο, όμως ξεχωρίζει για την σταθερότητά του και τη συνολική απόδοση σε διαφορετικά είδη πίστας.
Ο Piastri εστίασε στο γεγονός πως πρέπει να εκτελεί τα τέλεια αγωνιστικά τριήμερα ώστε να είναι σε θέση να κερδίζει. Μάλιστα πιστεύει πως αυτό είναι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα, σε μία μάχη που εξελίσσεται ανάμεσα σε δύο οδηγούς.
«Ο Καναδάς συνοψίζει καλά την κατάσταση: δεν ήταν η καλύτερή μου Κυριακή, σίγουρα από πλευράς ρυθμού. Αντίθετα, στην Αυστρία ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοσή μου. Πιστεύω πως θα υπάρχει συνεχώς μία εναλλαγή στη δυναμική εντός πίστα. Τη μία θα είμαι εγώ μπροστά και την επόμενη θα είναι ο Λάντο. Όταν κάποιος από εμάς κάνει το τέλειο Σαββατοκύριακο, είναι αρκετό για τη νίκη. Το θέμα είναι να φτάσεις το 100% των δυνατοτήτων σου και όχι το 99 ή 99,5 – και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό είναι και το κλειδί φέτος: είμαστε ισοδύναμοι και στις καλές μας μέρες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μας νικήσει κάποιος άλλος».
Απομένουν δύο αγώνες μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1, με την επόμενη μάχη ανάμεσα στους οδηγούς της McLaren να είναι το GP Βελγίου το τριήμερο 25-27 Ιουνίου.