spot_img

Πόσο άλλαξε η F1 τους τελευταίους 12 μήνες;

Πόσο διαφορετική είναι η εικόνα της F1 στη φετινή σεζόν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά; 

Στην τωρινή εποχή της Formula 1 μόλις μία ομάδα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί καλύτερα από όλες τους κανονισμούς. Αυτή δεν είναι άλλη από τη Red Bull Racing, η οποία μαζί με τον Max Verstappen οδεύουν στον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο τους.

Η αυστριακή ομάδα έχει δημιουργήσει το ένα κυρίαρχο μονοθέσιο μετά το άλλο και καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να την πλησιάσει. Μόνο η Scuderia Ferrari στο πρώτο μισό του 2022 προσπάθησε να την απειλήσει, όμως δεν τα κατάφερε.

Το 2023 ήταν μία από τις πιο κυρίαρχες σεζόν της Formula 1 από μία ομάδα. Η Red Bull Racing είχε κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα και κέρδισε τους 12 πρώτους αγώνες της σεζόν. Αυτό δεν ισχύει φέτος καθώς οι «ταύροι» έχουν χάσει το πλεονέκτημα που είχαν. Πόσο διαφορετική είναι όμως η εικόνα του πρωταθλήματος σε σχέση με την περασμένη χρονιά;

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Η μεγαλύτερη κατανομή της «πίτας»

Έπειτα από τα 12 πρώτα Grand Prix, ο Verstappen προηγείται στο πρωτάθλημα με 255 βαθμούς, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε 314 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Lando Norris με 171 βαθμούς, ενώ το 2023 ο Sergio Perez είχε 189 βαθμούς. Ο Charles Leclerc φιγουράρει στην 3η θέση με 150 βαθμούς, ενώ το 2023 ο Fernando Alonso ήταν τρίτος με 149.

Στους 146 βαθμούς είναι ο Carlos Sainz στην 4η θέση, ενώ πέρυσι ήταν στη θέση αυτή ο Lewi Hamilton με 148 βαθμούς.

Με μία πρώτη ματιά βλέπουμε την αλλαγή στη δυναμική των ομάδων και το γεγονός πως η μείωση των διαφορών έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανομή των βαθμών.

Η μεγάλη πτώση δύο πρωταθλητών

Αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές παρακάτω, μιας και οι 8 πρώτοι οδηγοί της βαθμολογίας έχουν τριψήφιο αριθμό πόντων, ενώ πέρυσι μετά από 12 GP μόλις 4 οδηγοί είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο. Μεγάλη πτώση σε θέσεις έχει ο Lewis Hamilton, ο οποίος από την 4η θέση και τους 148 βαθμούς το 2023 φέτος είναι στην 8η θέση με 110 βαθμούς. Βέβαια ο Βρετανός φέτος έχει και μία νίκη σε αντίθεση με πέρυσι.

Τη μεγαλύτερη με διαφορά πτώση έχει ο Fernando Alonso της Aston Martin. O Ισπανός είχε 149 βαθμούς το 2023 την ίδια χρονική στιγμή πέρυσι και ήταν 3ος, ενώ φέτος είναι 9ος με μόλις 45 βαθμούς.

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles