spot_img

Ράλλυ Ακρόπολις D1: Η Hyundai ελέγχει το ρυθμό, η Toyota μετράει προβλήματα

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε η πρώτη επίσημη ημέρα (D1) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2024 με τη Hyundai να αποκτά ένα ηχηρό πλεονέκτημα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έδειξε σε όλους τους συμμετέχοντες το σκληρό του πρόσωπο από την πρώτη στιγμή. Με εξαίρεση ίσως τα πληρώματα της Hyundai Motorsport, τα οποία έμειναν μακριά από σημαντικά προβλήματα και στο τέλος της Παρασκευής βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης!

Στην κορυφή της κατάταξης μετά τη συμπλήρωση των 6 ειδικών διαδρομών είναι ο Οτ Τάνακ, με τους teammate του, Ντάνι Σόρντο και Τιερί Νεβίλ, να ακολουθούν σε απόσταση 21,8 και 45,2 δευτερολέπτων αντίστοιχα.

Η Hyundai θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο του 2022, όταν είχε κάνει το 1-2-3 στην Ελλάδα, με το Νεβίλ πρώτο, τον Τάνακ 2ο και τον Σόρντο στην 3η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Η Toyota Gazoo Racing χτυπήθηκε από πρωτοφανή ατυχία. Αρχικά ο Έλφιν Έβανς άλλαξε τροχό και αντιμετώπισε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα. Στη συνέχεια ο Τακαμότο Κατσούτα εγκατέλειψε από σπασμένο τροχό και στις δύο τελευταίες ειδικές ο Σεμπαστιάν Οζιέ είδε το turbo του GR Yaris Rally1 να τον προδίδει. Έτσι από διεκδικητής της νίκης υποχώρησε στην 4η θέση, στο +1:41.2 από την κορυφή.

To όνομά του στην λίστα όσων εγκατέλειψαν την Παρασκευή προσέθεσε και ο Αντριάν Φουρμό της M-Sport Ford. Μετά από τρεις ειδικές διαδρομές ήταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, όμως στην επόμενη ειδική η προσπάθειά του έλαβε τέλος λόγω σπασμένης ανάρτησης στο Puma Rally1.

Η Παρασκευή δεν ήταν μία καλή ημέρα ούτε για αρκετά ελληνικά πληρώματα. Μόλις στην πρώτη ειδική του αγώνα εγκατέλειψαν από έξοδο οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος με το Skoda Fabia evo. Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Ο δε λόγος εγκατάλειψης των Αμούτζα-Ηλιόπουλου ήταν μάλλον πρωτοφανής.

Πρώτος Έλληνας, στη 16η θέση της γενικής κατάταξης είναι ο Παναγιώτης Ρουστέμης με Skoda Fabia RS. O Ζουρντάν Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) είναι 22ος γενικής και ο Νώντας Καρανικόλας (Ford Fiesta) 30ος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles