spot_img

Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη με «άρωμα» τίτλου για τον Neuville

O Thierry Neuville ήταν ο μεγάλος νικητής στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2024 κερδίζοντας τον εθνικό μας αγώνα για δεύτερη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Η Hyundai Motorsport επανέλαβε το μυθικό 1-2-3 που είχε κάνει το 2022 στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του WRC και φεύγει από την Ελλάδα με πλατιά χαμόγελα και ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο. Τόσο ο Τιερί Νεβίλ όσο και η ομάδα διατηρήθηκαν στην κορυφή της αντίστοιχης βαθμολογίας, με τρία ράλλυ να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο 36χρονος Βέλγος απέφυγε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ανταγωνιστές του κατά το τριήμερο στην Ελλάδα. Την Κυριακή δεν πήρε ρίσκα, καθώς ήθελε να φθάσει στον τερματισμό ώστε να εξασφαλίσει τους 18 βαθμούς από το Σάββατο. Πήρε επιπλέον βαθμούς από την κατάταξη της Κυριακής και άλλους από την Power Stage, την τελευταία ειδική του αγώνα.

Μαζί με τον Νεβίλ ανέβηκαν στο βάθρο οι teammates του Ντάνι Σόρντο και Οτ Τάνακ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Την ίδια ώρα, ο Σεμπαστιάν Οζιέ που ήταν δεύτερος γενικής, τούμπαρε μέσα στην τελευταία ειδική διαδρομή και έχασε πολύ χρόνο και ίσως κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Τερμάτισε 15ος γενικής και πλέον είναι 34 βαθμούς πίσω από τον Νεβίλ, διαφορά που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί στους τρεις αγώνες έως το τέλος της σεζόν.

Στην κατηγορία WRC2 συνέβη το απίστευτο: Ο Παγιάρι (Toyota) και ο Βίρβες (Skoda) ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ακριβώς τον ίδιο χρόνο: 3 ώρες, 45 λεπτά, 5 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα! Η νίκη όμως πηγαίνει στον Παγιάρι γιατί είχε κερδίσει την πρώτη ειδική διαδρομή!

Πρώτος Έλληνας και 12ος γενικής κατάταξης ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης, με συνοδηγό τον Χρήστο Μπακλώρη και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia RS.

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλλυ Χιλής, το διάστημα 26-29 Σεπτεμβρίου.

Γενική Κατάταξη ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

wrc

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles