spot_img

Σαν σήμερα, 19 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1901 γεννήθηκε ο Louis Schneider. Έχοντας μεγαλώσει στην πόλη της Indianapolis, ο Schneider ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες το 1920 και το 1927 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θρυλικό Indianapolis 500. Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, πήρε τελικά τη νίκη στο περιβόητο event και έγινε ο πρώτος ντόπιος οδηγός της περιοχής που το κατάφερε. Ο τελευταίος αγώνας του ήταν το 1938 στο San Diego της California, στον οποίο ενεπλάκη σε ένα άσχημο ατύχημα. Η υγεία του σταδιακά επιδεινώθηκε λόγω των τραυματισμών του και τελικά έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 1942, σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1923 γεννήθηκε ο Onofre Marimon, ένας από τους λίγους ταλαντούχους Αργεντινούς οδηγούς που αγωνίστηκαν στην F1, στις αρχές της δεκαετίας του ‘50. Οδηγώντας για τη Maserati από το 1951 έως το 1954, ο Marimon σημείωσε δύο τερματισμούς στην 3η θέση και έναν ταχύτερο γύρο, μέσα σε 11 αγώνες. Δυστυχώς σκοτώθηκε στο Nurburgring τον Ιούλιο του 1954, στην προσπάθειά του να προκριθεί για το Γερμανικό GP.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2002 έφυγε από τη ζωή ο Will Hoy σε ηλικία 50 ετών, εξαιτίας ενός όγκου στον εγκέφαλο. Ο Βρετανός διακρίθηκε κυρίως στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) και απέκτησε ένα μεγάλο κοινό υποστηρικτών, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο του 1991 με μια BMW M3. Επίσης, κέρδισε αγώνες με την Toyota, τη Renault και τη Ford φτάνοντας εν τέλει στις 9 νίκες. Ο Hoy είχε επίσης τρέξει και σε ελάχιστους αγώνες αντοχής και rally, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2005, ανακοινώθηκε πως ο Fernando Alonso θα συνεχίσει την καριέρα του στη McLaren για το 2007. Η απόφαση εξέπληξε πολλούς εκείνη την περίοδο, με τον Ισπανό εν τέλει να τα “βρίσκει σκούρα” δίπλα στον νεοφερμένο Lewis Hamilton. Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι ιστορία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles