spot_img

Σαν σήμερα, 27 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1963, ο Jim Clark έγινε ο νικητής του πρώτου επίσημου Grand Prix Μεξικού στην ιστορία της F1 – είχε πραγματοποιηθεί αγώνας και το 1962, αλλά δεν περιλαμβανόταν στο καλεντάρι. Ο θρυλικός Βρετανός οδηγός έδωσε επίσης τον 50ό ταχύτερο γύρο στην προμηθεύτρια ελαστικών της Dunlop, στην 50ή της νίκη σε Grand Prix. Ο αγώνας αυτός ήταν και 50ός στην καριέρα του Graham Hill. Τέλος, ήταν η τελευταία φορά που ένα μονοθέσιο αγωνίστηκε με τον ανέκαθεν ιδιαίτερο αριθμό 13. Επρόκειτο για μια BRM, την οποία οδήγησε ο ντόπιος Moisés Solana. Η επόμενη φορά που είδαμε το 13 σε αγώνα της F1 ήταν το 2014, όταν επιλέχτηκε από τον Pastor Maldonado ως μόνιμος αγωνιστικός αριθμός του.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1991, η Mercedes-Benz πήρε την τελευταία της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Η νίκη αυτή ήρθε στο φινάλε της σεζόν, στην Ιαπωνία και την πίστα της Autopolis. Ο αγώνας των 430 χιλιομέτρων κερδήθηκε από τη #2 C291 που οδήγησαν οι Karl Wendlinger και Michael Schumacher. Δεύτερη τερμάτισε η #3 Jaguar XJR-14 που οδήγησε μόνος του ο Derek Warwick και τρίτη ήταν η έτερη Jaguar των Teo Fabi και David Brabham.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1997, ο Bobby Hamilton πήρε τη δεύτερη νίκη του στο NASCAR, κερδίζοντας τον αγώνα 400 μιλίων στην οβάλ πίστα του Rockingham. Ο αγώνας προοριζόταν να διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου, αλλά η βροχή ανάγκασε τους διοργανωτές να τον μεταθέσουν για το πρωί της επόμενης ημέρας. Ο Hamilton προσπέρασε τον Ricky Craven με 16 γύρους να απομένουν και πήρε τη νίκη, οδηγώντας μια Pontiac στα περιβόητα χρώματα της ομάδας του Richard Petty.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2013, ο Sebastian Vettel κέρδισε το Grand Prix Ινδίας και έγινε τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην F1. Ο Γερμανός επικράτησε με εμφατικό τρόπο και προσέφερε όμορφες στιγμές πανηγυρισμών μετά το πέρας του αγώνα. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκε ο Nico Rosberg της Mercedes και ο Romain Grosjean της Lotus F1.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2019, ο Lewis Hamilton πήρε τη δέκατη νίκη του στη σεζόν κερδίζοντας το Grand Prix Μεξικού. Ο Max Verstappen είχε πάρει αρχικά την pole position αλλά δέχτηκε ποινή τριών θέσεων, διότι αγνόησε τις κίτρινες σημαίες που είχαν βγει στην τελευταία στροφή από μια σύγκρουση του Valtteri Bottas. Ως εκ τούτου, ο Charles Leclerc εκκίνησε πρώτος, με τον Sebastian Vettel πίσω του. Οι ατυχίες της Ferrari στα pit stops της και η μεστή οδήγηση του Hamilton άνοιξαν στον τελευταίο το δρόμο για τη νίκη, την οποία εν τέλει κατέκτησε. Δεύτερος τερμάτισε ο Vettel και τρίτος ήταν ο Bottas.

Σαν σήμερα, επίσης το 2019, ο Marc Marquez κέρδισε στο Phillip Island, για το Grand Prix Αυστραλίας του MotoGP. Δεύτερος τερμάτισε ο Cal Crutchlow με Honda και τρίτος ο Jack Miller με Ducati. Ο Maverick Vinales εκκίνησε από την pole position αλλά είχε μια πτώση στον προτελευταίο γύρο και εγκατέλειψε.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles