spot_img

Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1919, ο αείμνηστος Enzo Ferrari έκανε το ντεμπούτο ως οδηγός αγώνων, λαμβάνοντας συμμετοχή στην ανάβαση Parmo-Poggia di Berceto. Ο “Il Commendatore” τερμάτισε στην 11η θέση, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο της Costruzioni Meccaniche Nazionali.

Σαν σήμερα το 1922 γεννήθηκε ο Αργεντινός ήρωας των αγώνων, José Froilán González. Έλαβε μέρος σε 26 Grand Prix και έδωσε στη Ferrari την πρώτη της νίκη στην F1, κερδίζοντας το 1951 στο Silverstone. Επανέλαβε το ίδιο αποτέλεσμα στην ίδια πίστα το 1954, αλλά αυτή ήταν και η τελευταία του νίκη στην F1. Την ίδια χρονιά μοιράστηκε μια Ferrari 375 Plus με τον Maurice Trintignant και κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans.

Σαν σήμερα το 1949 γεννήθηκε ο Klaus “King” Ludwig. Ο Γερμανός κέρδισε τρεις φορές στις 24 ώρες του Le Mans με την Porsche, ενώ πήρε και τρεις τίτλους στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) – έναν με τη Ford και δύο με τη Mercedes-Benz. Κατέκτησε επίσης και τον τίτλο στο πρωτάθλημα FIA GT του 1998, οδηγώντας μια Mercedes CLK-GTR/LM μαζί με τον Ricardo Zonta.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1962 γεννήθηκε ο γιος του θρυλικού Mario Andretti, ο Michael Andretti. Ο Michael κέρδισε συνολικά 42 αγώνες στο πρωτάθλημα μονοθεσίων CART/IndyCar, χωρίς όμως να κατακτήσει τον μεγαλύτερο απ’ όλους: το Indianapolis 500. Μετά την απόσυρσή του ως οδηγός δημιούργησε τη δική του αγωνιστική ομάδα, η οποία θριάμβευσε στον θρυλικό αγώνα τρεις φορές. Επίσης, το 1993 αγωνίστηκε στην F1 με τη McLaren, κατακτώντας μια τρίτη θέση στο Ιταλικό Grand Prix για το πρώτο και μοναδικό βάθρο του στο πρωτάθλημα.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 4 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1969, ο Jochen Rindt πήρε την πρώτη του νίκη στην F1 κερδίζοντας στο Grand Prix των Η.Π.Α. Ο Αυστριακός κυριάρχησε με τη Lotus και άφησε πίσω του τη Brabham του Piers Courage κατά 46 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση του βάθρου τερμάτισε ο John Surtees με μια BRM P139.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1974 σημειώθηκε η πρώτη νίκη στο WRC για τη θρυλική Lancia Stratos, στο Rally του Σαν Ρέμο. Ο τοπικός ήρωας Sandro Munari έφερε το αυτοκίνητο στον τερματισμό, επικρατώντας για σχεδόν 8 λεπτά του Giulio Bisulli που οδήγησε ένα Fiat 124 Abarth.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1992 γεννήθηκε ο Kevin Magnussen, ο γιος του πρώην οδηγού της F1 και οδηγού της Chevrolet στους αγώνες αντοχής, Jan Magnussen. Ο Δανός έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2014 με την ομάδα της McLaren ως πρωταθλητής της Formula Renault 3.5. Ο παρθενικός του αγώνας στο Grand Prix Αυστραλίας ήταν και αυτός όπου σημειώθηκε το μοναδικό του βάθρο έως τώρα. Ακολούθησε ένα πέρασμα από τη Renault και τώρα οδηγεί για την ομάδα της Haas.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2008 πραγματοποιήθηκε ο επεισοδιακός αγώνας 500 μιλίων στην οβάλ πίστα της Talladega, για το πρωτάθλημα NASCAR. Ο αγώνας αυτός διακόπηκε δύο φορές, εξαιτίας δύο πολύ μεγάλων ατυχημάτων που άφησαν εκτός σχεδόν το μισό grid. Υπήρξαν συνολικά 64 αλλαγές στην πρωτοπορία μεταξύ 28 διαφορετικών οδηγών, αριθμοί που αποτέλεσαν ρεκόρ για τότε. Νικητής ήταν ο Tony Stewart, ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη στην Talladega και την 33η της καριέρας του.

Σαν σήμερα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles