spot_img

Sargeant τέλος στη Williams – Στη θέση του ο Franco Colapinto

Η Williams Racing ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Logan Sargeant και τη θέση του θα πάρει o rookie Franco Colapinto μέχρι το τέλος της σεζόν.

H Williams Racing προχώρησε σε αλλαγή στην οδηγική της σύνθεση μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Ο Logan Sargeant έπειτα από μία σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων και πολλαπλών συγκρούσεων με τοίχους και μπαριέρες έχασε τη θέση του στην ομάδα του Γκρόουβ.

Τη θέση του θα πάρει μέχρι και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν ο Franco Colapinto. O 21χρονος Αργεντίνος είναι μέλος της Ακαδημίας της Williams και φέτος αγωνίζεται στη Formula 2 με την MP Motorsport.

  • Μην χάσετε ΑΠΟΨΕ στις 21:00 (9μμ) την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Ολλανδίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Η Williams ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τον Sargeant έπειτα από την έξοδό του στο FP3 του Grand Prix Ολλανδίας όπου διέλυσε το μονοθεσιό του στις προστατευτικές μπαριέρες. Το συμβάν αυτό φαίνεται πως «ξεχείλισε» το ποτήρι και στην ομάδα του Γκρόουβ έψαξαν για αντικαταστάτη και μάλιστα άμεσα.

Η θέση είχε συνδεθεί αρχικά τόσο με τον αναπληρωματικό οδηγό της Mercedes-AMG, Mick Schumacher όσο και με τον αναπληρωματικό οδηγό της Red Bull Racing, Liam Lawson Εν τέλει, η Williams επέλεξε τον Franco Colapinto, για τον οποίο ζήτησε ειδική άδεια από την FIA, καθώς δεν είχε τους απαραίτητους βαθμούς για τη super license.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Ο επικεφαλής της Williams, James Vowles, δήλωσε.

«Η αντικατάσταση ενός οδηγού κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως πιστεύουμε πως αυτό θα δώσει την ευκαιρία στη Williams να μάχεται για βαθμούς στους επόμενους αγώνες. Παρουσιάσαμε μια νέα αναβάθμιση και θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματά μας σε κάθε αγώνα. Επιπλέον πιστεύουμε στην επένδυση σε νέους οδηγούς στην Ακαδημία της Williams και ο Franco θα πάρει μια φανταστική ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του στους τελευταίους 9 αγώνες».

Ο Colapinto θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο επερχόμενο Grand Prix Ιταλίας το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles