spot_img

Στα φαβορί που διεκδικούν τον Newey δεν είναι η Ferrari

Όπως όλα δείχνουν η Scuderia Ferrari δεν θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Adrian Newey και πλέον δύο ομάδες διεκδικούν την υπογραφή του.

Όταν ανακοινώθηκε πως ο Adrian Newey θα αποχωρήσει από τη Red Bull Racing έπειτα από 18 σεζόν γεμάτες επιτυχίες, προκλήθηκε αναταραχή στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες πως ο Βρετανός έχει επιλέξει τον επόμενο σταθμό του και αυτός είναι η Scuderia Ferrari.

Ωστόσο σύμφωνα με το ιταλικό motorsport, ο Newey δεν είναι πλέον στο προσκήνιο για τη θέση στην ιταλική ομάδα. Όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής των Ιταλών, Fred Vasseur, δεν θέλει να αναλωθεί στη μάχη απόκτησης του Νιούι, καθώς έχει άλλες προτεραιότητες.

Το κύριο μέλημά του αυτή τη στιγμή είναι να βρει τον αντικαταστάτη του Enrico Cardile, ο οποίος αποχώρησε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή στο τμήμα του σασί και θα πάει στην Aston Martin. Επιπλέον, πρέπει η Ferrari να ανακάμψει αγωνιστικά έπειτα από μία περίοδο κακών αποτελεσμάτων.

Οι δύο ομάδες που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Νιούι είναι οι Aston Martin και McLaren Racing. Οι «πράσινοι» υπό την καθοδήγηση του Lawrence Stroll θέλουν να δημιουργήσουν μια «superteam» στη Formula 1 η οποία μακροπρόθεσμα θα κερδίζει τον ένα τίτλο μετά τον άλλο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Το νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Σίλβερστον θα είναι σύντομα σε πλήρη λειτουργία με τις εγκαταστάσεις να είναι αξιοζήλευτες στο grid. Επιπλέον έχει προσληφθεί κορυφαίο προσωπικό από πολλές ομάδες με στόχο να ενισχύει όσο το δυνατόν περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της Aston Martin. Από το 2023 η βρετανική ομάδα έχει δείξει σημάδια βελτίωσης, όμως περιμένει το 2026 και τις μεγάλες αλλαγές κανονισμών για να κάνει πρωταθλητισμό.

Από την άλλη η McLaren Racing θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Newey. Ο Βρετανός ήταν μέλος της από το 1998 έως το 2005 και κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα οδηγών και ένα κατασκευαστών.

Η ομάδα του Zak Brown έχει κάνει γιγαντιαία βήματα προόδου τους τελευταίους 18 μήνες στη Formula 1 και σήμερα πολλοί θεωρούν πως αυτή έχει το ταχύτερο μονοθέσιο του grid. Ο Lando Norris έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα και έχει κερδίσει έναν αγώνα, αυτόν του Μαϊάμι.

Στη McLaren έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό της ενώ πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία της νέας αεροδυναμικής της σήραγγας. Επιπλέον στελεχώθηκε με κορυφαίους τεχνικούς και διαθέτει ένα από τα πιο νεανικά και ταλαντούχα οδηγικά δίδυμα του grid.

Με δεδομένη την τωρινή δομή των ομάδων, οπουδήποτε κι αν πάει ο Newey θα είναι σε έναν συμβουλευτικό ρόλο. Ωστόσο δεν περιμένουμε νεότερα για το μέλλον του πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles