Η Mercedes φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανανέωση του συμβολαίου του George Russell, όπως αποκάλυψε ο Toto Wolff, λίγο μετά τη θριαμβευτική νίκη του Βρετανού στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.
Ο Russell πραγματοποίησε έναν εντυπωσιακό αγώνα, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν, σε μια πίστα που ιστορικά δεν ευνοούσε τη Mercedes. Ξεκινώντας από την pole position, οδήγησε τον αγώνα από την αρχή έως το τέλος, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ομάδας στη Σιγκαπούρη μετά το 2018, όταν είχε επικρατήσει ο Lewis Hamilton.
Η εξαιρετική φόρμα του Russell τη φετινή χρονιά έχει ενισχύσει τη θέση του ως οδηγού-ηγέτη της Mercedes, μετά τη μεταγραφή του Hamilton στη Ferrari. Ο Βρετανός έχει δείξει συνέπεια, ωριμότητα και ελάχιστα λάθη, κάτι που έχει αναγνωριστεί και εσωτερικά από την ομάδα.
Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, μίλησε στη Σιγκαπούρη για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνοντας ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση.
«Όσον αφορά το συμβόλαιο, τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν μεγάλα ζητήματα προς επίλυση».
Δείτε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την πλήρη ανάλυση του GP Σιγκαπούρης και της μάχης του τίτλου στους οδηγούς με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο
Παρά τις επιτυχίες του, το νέο του συμβόλαιο δεν έχει ακόμη υπογραφεί, αν και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η Mercedes, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να προσεγγίσει τον Max Verstappen για το 2026, όμως ο Ολλανδός επιβεβαίωσε πριν το GP Ουγγαρίας ότι παραμένει στη Red Bull.
Αυτό σημαίνει πως το πιθανότερο σενάριο είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τον Russell, με τον Wolff να δείχνει ξεκάθαρα πως η ανακοίνωση είναι θέμα χρόνου.
Σε δηλώσεις του στη Sky Germany, ο Wolff πρόσθεσε:
«Θα ανακοινώσουμε το νέο συμβόλαιο αρκετά σύντομα».
Η Mercedes σκοπεύει να διατηρήσει το ίδιο δίδυμο και για το 2026, με τον Kimi Antonelli να συνεχίζει δίπλα στον Russell.
Ο 19χρονος Ιταλός rookie είχε μια δύσκολη πρώτη μισή σεζόν στην Ευρώπη, αλλά έδειξε βελτίωση στους πρόσφατους αγώνες σε Μπακού και Σιγκαπούρη, όπου κατέγραψε σταθερές εμφανίσεις.