spot_img

Τα γυρνάει τώρα η FIA – Προτείνει στην Andretti να αγοράσει ομάδα

Άσχημα νέα για τις προοπτικές της Andretti Global να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1, καθώς η FIA έστειλε το δικό της μήνημα προς τον Michael Andretti. 

Ο Mohammed Ben Sulayem, Πρόεδρος της FIA, πρότεινε στον Michael Andretti να αγοράσει μια υπάρχουσα ομάδα της F1 αντί να επιμείνει στην ένταξη της ομάδας Andretti Cadillac ως νέα ομάδα. Η συμβουλή αυτή έρχεται μετά την απόρριψη της αίτησης της Andretti για ένταξη στο πρωτάθλημα του 2026 από τη Formula 1, παρά την τεχνική έγκριση από την FIA.

Ο Ben Sulayem ήταν υπέρ της διεύρυνσης του grid των 10 ομάδων, ανοίγοντας μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην οποία μόνο η Andretti πέρασε. Ωστόσο, τώρα συμβουλεύει την ομάδα να εξετάσει την αγορά μιας υπάρχουσας ομάδας, σημειώνοντας ότι η προσθήκη νέων ομάδων πρέπει να γίνεται με βάση την ποιότητα και όχι τον αριθμό.

Ο Michael Andretti και η συνεργασία του με την General Motors και την Cadillac συνεχίζουν να πιέζουν για την ένταξη το 2026, ανοίγοντας μια βάση στο Silverstone και προσλαμβάνοντας τον πρώην τεχνικό διευθυντή της F1, Pat Symonds, ως σύμβουλο. Παράλληλα, έχουν εμπλέξει αρκετούς Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές για να αμφισβητήσουν την απόρριψη της F1 σε νομικό επίπεδο, επικαλούμενοι νόμους κατά του μονοπωλίου, κάτι που δεν έχει γίνει δεκτό με καλό μάτι από τη F1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μονακό πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ο Ben Sulayem τόνισε ότι η ένταξη μιας νέας ομάδας από τις ΗΠΑ, όπως η Andretti Cadillac, θα μπορούσε να φέρει σημαντικά οφέλη στο πρωτάθλημα, προσθέτοντας ότι ορισμένες υπάρχουσες ομάδες δυσκολεύονται με την απόδοση και τη διαχείριση τους. Παρά τις εντάσεις, επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της FIA και της FOM για την επίτευξη καλύτερης κατανόησης και λύσεων.

Η F1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στην Andretti να υποβάλει αίτηση ξανά για το 2028, αν η GM είναι έτοιμη να προσφέρει ένα εργοστασιακό μοτέρ, αλλά η ομάδα επιμένει στην είσοδό της το 2026.

  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles