spot_img

Teammate Wars – Red Bull: O Verstappen είναι ξανά μια ομάδα μόνος του

Τι συνέβη ανάμεσα στους Max Verstappen και Sergio Perez στο Teammate Wars της Red Bull Racing στο πρώτο μισό σεζόν του 2024; Ακολουθεί η απάντηση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 για το 2024 βρίσκεται στην καλοκαιρινή του διακοπή και είναι η ιδανική στιγμή για τα πρώτα συμπεράσματα και απολογισμούς μετά από 14 Grand Prix. Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος αντίπαλος κάθε οδηγού δεν είναι άλλος από τον teammate του.

Σταδιακά θα δούμε το τι έκαναν οι οδηγοί στις… ενδοοικογενειακές τους μονομαχίες σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες του grid. Θα ξεκινήσουμε από τη Red Bull Racing, η οποία προηγείται τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ώρα λοιπόν να δούμε τι θα γίνει σε αυτόν τον «εμφύλιο» ανάμεσα στους Max Verstappen και Sergio Perez. Έπειτα από 14 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες είναι 13-1 υπέρ του παγκόσμιου πρωταθλητή. Η μοναδική φορά που τερμάτισε μπροστά ο Μεξικανός ήταν στην Αυστραλία, όταν ο Ολλανδός είχε εγκαταλείψει.

Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Verstappen κυριαρχεί απόλυτα, με το σκορ να είναι στο 14-0. Ο Perez όχι μόνο δεν έχει απάντηση στην ταχύτητα του Verstappen αλλά σε πολλούς αγώνες δυσκολεύεται να προκριθεί στο Q3. Η 1η θέση είναι σύνηθες φαινόμενο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ ο οδηγός από τη Γκουαδαλαχάρα δεν έχει ξεκινήσει ούτε τερματίσει πάνω από τη 2η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Στη βαθμολογία ο Verstappen έχει 277 βαθμούς έναντι 131 του Perez, με τη συγκομιδή του Μεξικανού να είναι απογοητευτική. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στους 13 τερματισμούς στους βαθμούς για τον Verstappen, ενώ ο Perez μετρά μόλις 7. Στα βάθρα υπάρχει επίσης μια χαώδης διαφορά, με τον Φερστάπεν να είναι στα 9 και ο Πέρεζ είναι στους 4 τερματισμούς στις τρεις πρώτες θέσεις.

Η Red Bull Racing δεν μετρά πολλές εγκαταλείψεις, ωστόσο και οι δύο της οδηγοί έχουν τεθεί εκτός μάχης σε αγώνες εφέτος. Ο Verstappen έχει μία εγκατάλειψη, αυτή στην Αυστραλία, ενώ ο Perez έχει δύο, στη Μ. Βρετανία και στον Καναδά.

F1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles