spot_img

Βραβείο για το πιο περίεργο πρότιμο στη χρονιά διεκδικεί η Ferrari

H Scuderia Ferrari στο Grand Prix Καναδά τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο από τους αγωνοδίκες με το λόγο να είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος. 

Το βραβείο για το πιο παράξενο πρόστιμο στη φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 διεκδικεί και μάλιστα με αξιώσεις η Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του Grand Prix Καναδά, λίγη ώρα μετά το τέλος της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών.

Στην αρχή της διαδικασίας του FP2, ο Charles Leclerc βγήκε στην πίστα με την ενδιάμεση γόμα βρόχινων ελαστικών της Pirelli για να δει τις συνθήκες της πίστας. Εκείνη την ώρα αρκετοί οδηγοί είχαν βγει από το pit-lane με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα ενώ είχε αρχίσει να βρέχει.

Παρά το γεγονός πως έπεφταν ψιχάλες με μεγάλη ένταση, η FIA δεν είχε κηρύξει βρεγμένη την πίστα. Αυτό σημαίνει πως ο Leclerc δεν είχε το δικαίωμα να βγει στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά, παρά το γεγονός πως η πρόσφυση δεν ήταν επαρκής για σλικ γόμες.

Οι αγωνοδίκες παρατήρησαν την παρατυπία της Ferrari και την κάλεσαν σε απολογία μετά την απογευματινή διαδικασία δοκιμών στο Μόντρεαλ. Έχοντας κριθεί ένοχη, η ιταλική ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles