spot_img

Ξεκίνησε το δικαστήριο του Massa για το 2008

Ο Felipe Massa βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για να δικαιωθεί για το χαμένο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2008.

Η πολύκροτη υπόθεση του Felipe Massa για το χαμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2008 επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς αυτήν την εβδομάδα εξετάζεται στο Βασιλικό Δικαστήριο του Λονδίνου. Ο Βραζιλιάνος πρώην οδηγός της Ferrari ζητά αποζημίωση ύψους περίπου 64 εκατομμυρίων λιρών (74 εκατομμύρια ευρώ) από τη FIA, τη Formula One Management (FOM) και τον πρώην επικεφαλής του σπορ, Μπέρνι Έκλεστον.

Η υπόθεση έχει τις ρίζες της στο σκάνδαλο του «Crashgate», που ξέσπασε μετά το GP Σιγκαπούρης το 2008. Ο Nelson Piquet Jr., οδηγός της Renault, είχε προκαλέσει σκόπιμα ατύχημα στη στροφή 17, με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας και να ευνοηθεί ο ομόσταβλός του Fernando Alonso, ο οποίος τελικά κέρδισε τον αγώνα. Η Ferrari και ο Μάσα, που ως τότε οδηγούσαν την κούρσα, είδαν τη στρατηγική τους να ανατρέπεται πλήρως, ενώ ένα λανθασμένο pit stop -όπου το μονοθέσιο έφυγε πρόωρα με τη μάνικα του καυσίμου ακόμη συνδεδεμένη- τον έριξε εκτός διεκδίκησης.

Δείτε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την πλήρη ανάλυση του GP Μεξικού και την ανατροπή του Lando Norris στη βαθμολογία, όλα με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο

Μετά τη Σιγκαπούρη, ο Massa έχασε το πρωτάθλημα από τον Lewis Hamilton για μόλις έναν βαθμό, στον δραματικό τελικό του Grand Prix Βραζιλίας. Το 2023, ο Μάσα αποφάσισε να κινηθεί νομικά, όταν ο Bernie Ecclestone αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε πρόεδρος της FIA, Max Mosley, γνώριζαν για το «Crashgate» εκείνη τη χρονιά, αλλά επέλεξαν να μην κινηθούν άμεσα για να μη «πληγεί η εικόνα της Formula 1».
Αργότερα, ο Ecclestone υποστήριξε ότι τα λόγια του είχαν παρερμηνευτεί, όμως το νομικό ντόμινο είχε ήδη ξεκινήσει.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε την Τρίτη 28/10, με τον δικαστή να εξετάζει τα έγγραφα και να ακούει τις δύο πλευρές. Αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποφασιστεί αν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε πλήρη δίκη ή αν θα απορριφθεί στο προκαταρκτικό στάδιο. Αν η πλευρά των εναγομένων πείσει το δικαστήριο, η πολυετής προσπάθεια του Massa ίσως λήξει εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Βρείτε μας στο TikTok
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles