spot_img

Αλλαγή φιλοσοφίας σχεδιασμού στην Mercedes το 2018

Η Mercedes μπορεί να είναι έτοιμη να κατακτήσει τέταρτη σερί χρονιά και τα δύο πρωταθλήματα, όμως ήδη είναι στα σκαριά ο σχεδιασμός της W09.

H φετινή σεζόν της γερμανικής εταιρίας, μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, καθώς αυτό μαρτυρά και η βαθμολογία των οδηγών αλλά και των κατασκευαστών. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις, η W08 έχει αποδειχθεί δύσκολη στην οδήγηση και κατανόηση. Η ίδια η Mercedes μέσω παραγόντων έχει αποκαλέσει το μονοθέσιο “ντίβα” και οι Lewis Hamilton & Valtteri Bottas το έχουν δει από πρώτο χέρι.

Σύμφωνα λοιπόν με το AMuS, η ομάδα σχεδιασμού με επικεφαλής τον James Allison, θα στραφεί σε ένα νέο concept για το μονοθέσιο του 2018, με μικρότερο μεταξόνιο και υψηλότερη γωνία rake, περίπου στα στάνταρ της Red Bull.

Ανώνυμη πηγή μέσα από την ίδια την Mercedes, δήλωσε.

Θα είναι ένα εντελώς καινούργιο concept στον σχεδιασμό. Θα χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πάτωμα και σχεδίαση στον διαχύτη. Μια τέτοια αλλαγή, ενδέχεται να αποφέρει μια αργό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Ο James Allison παραδέχεται κι εκείνος τη περίεργη συμπεριφορά της W08, ενώ προανήγγειλε αλλαγές και από τη δική του μεριά στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Δεν είναι ένα κακό μονοθέσιο για εμάς. Ωστόσο, θα θέλαμε ένα μονοθέσιο που όταν το βάζουμε στην πίστα, θα είναι δεδομένο πως θα πάρουμε το μέγιστο από αυτό. Ελπίζουμε πως του χρόνου το επόμενο μονοθέσιο που θα φτιάξουμε, θα έχει ένα πιο γλυκό ταμπεραμέντο.

Μπορεί η κίνηση αυτή να αποφέρει ένα μεγάλο ρίσκο, όμως καμία ομάδα δεν πρέπει να υποτιμήσει την Mercedes, καθώς όλα όσα έχει καταφέρει, δεν οφείλονται μόνο στον κινητήρα. Και σίγουρα, δεν είναι τυχαία η αλλαγή σχεδιασμού, ούτε απόφαση που πάρθηκε σχετικά πρόσφατα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles