spot_img

F1 για αρχάριους – O Russell εξηγεί βασικές ορολογίες

Η F1 όπως όλα τα σπορ της έχει μια συγκεκριμένη ορολογία την οποία ακούμε ή διαβάζουμε σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο αλλά ενδεχομένως να μην γνωρίζουμε. Ώρα να μάθουμε ορισμένες ορολογίες του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Ο οδηγός της Mercedes F1, George Russell, επιχειρεί σε βίντεο της γερμανικής ομάδας στο YouTube να εξηγήσει ορισμένες ορολογίες που χρησιμοποιούν συχνά στη Formula 1. Ο Βρετανός στο βιντεάκι έχει μπροστά του κάποιες κάρτες στις οποίες πάνω είναι γραμμένες οι ορολογίες και η ομάδα του έχει δώσει ένα όριο 5 λέξεων για να περιγράψει περιληπτικά την κάθε μία.

Ο Russell επιχείρησε να εξηγήσει ορισμένες ορολογίες της F1…

«Υποστροφή (understeer): Τα μπροστινά ελαστικά γλιστρούν. Υπερστροφή (oversteer): Τα πίσω ελαστικά γλιστρούν. G-Force: Σου ξεκολλάει το κεφάλι. Φθορά ελαστικών (degradation) : Τα ελαστικά γίνονται πιο αργά. Lock-up: Τα μπροστινά ελαστικά βγάζουν καπνούς. Undercut: Όταν κάνεις pitstop πριν τον αντίπαλο σου. Όταν δηλαδή μπαίνεις στα pit πιο νωρίς για να βγεις μπροστά του αργότερα. Parc Ferme: Αυτό θα ήταν… Τεχνικοί έλεγχοι για το μονοθέσιο. Αεροδυναμική: Σπρώχνει το μονοθέσιο στο έδαφος. Και τέλος… Traction: Πρόσφυση ελαστικού υπό επιτάχυνση».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 


Ο Russell βρίσκεται στην 7η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 33 βαθμούς. Η Formula 1 επιστρέφει αυτό το τριήμερο (3-5 Μαΐου) με το Grand Prix Μαϊάμι, τον 6ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles