spot_img

24H Le Mans 18-22H: Εγκατάλειψη για την Porsche – Θα νικήσει LMP2 τον αγώνα;

Οι 24H του Le Mans εξελίσσονται σε εφιάλτη και για την Porsche, καθώς το #1 εγκατέλειψε από την 1η θέση και η νίκη είναι στον αέρα.

Όλα έγιναν στην 21η ώρα του αγώνα, όταν έχασε πίεση λαδιού ο κινητήρας και ο Lotterer αναγκάστηκε να σταματήσει τη 919 Hybrid στην άκρη της πίστας.

Στην 1η θέση πλέον και με 2 ώρες να απομένουν είναι το #38 LMP2 Oreca της Jackie Chan DC, με την #2 Porsche να καταδιώκει με μανία τη νίκη, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει.

Όλα θα κριθούν στο τέλος. Διάβασε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής στον απίστευτο αγώνα εδώ, εδώ και εδώ.

Το τελευταίο 6ωρο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Rebellion, καθώς το #31 αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα. Αυτή τη φορά, το κάλυμμα του κιβωτίου ράγισε και οι μηχανικοί ξόδεψαν πάνω από 80 λεπτά στο γκαράζ. Επιπλέον, το #13 είχε πρόβλημα στα Pit-stop όταν έπρεπε να πάρει εμπρός ο κινητήρας και έπρεπε να γίνει από τους μηχανικούς.

Η GTE-Pro ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, με την #91 Porsche να φτιάχνει μια άνετη και μεγάλη διαφορά πάνω από 40s, ενώ κάθε κατασκευαστής είχε από 1 αγωνιστικό στις πρώτες 5 θέσεις. Όμως, η διαφορά στο πότε θα έμπαινε ο καθένας, ίσως να έκρινε τη νίκη.

Ο αγώνας κυλούσε ομαλά και σταθερά σταθερά, με τις μάχες να είναι λιγότερες, λόγω των διαφορών. Η Porsche #2 είχε μπει για τα καλά στην πρώτη 8άδα και ο στόχος ήταν να γίνει το 1-2 για τους πρωταθλητές. Από την άλλη, το #8 προσπάθησε να κάνει τον ταχύτερο γύρο, όμως οι συνθήκες και τα ελαστικά δεν το επέτρεψαν. Επιπλέον, η υψηλότερη θέση που μπορούσε να έρθει το #8 TS050 ήταν η 10η στη γενική κατάταξη.

Όμως, όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αν νομίζαμε, πως ο αγώνας του 2016 ήταν δραματικός, ο φετινός είναι σίγουρα μέσα στους υποψήφιους ως προς τις ανατροπές.

Στα πρώτα λεπτά της 21ης ώρας, ο Lotterer με το #1 από την 1η θέση του αγώνα, είδε τον κινητήρα του να χάνει πίεση λαδιού και να σταματά στην ευθεία της Mulsanne. Οδηγοί και μηχανικοί, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όμως παρά την όποια προσπάθεια, το αγωνιστικό δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει.

Τραγική εξέλιξη για την Porsche, που είχε μία άνετη νίκη στα χέρια της και πλέον πρέπει με το #2 να καλύψει 2 γύρους.

Μια αναπάντεχη 1η θέση για το #38 της Jackie Chan DC Racing, που προηγείται στις 24H του Le Mans με 3 ώρες να απομένουν. Απίστευτο φινάλε σε έναν απίστευτο αγώνα, ο οποίος είχε δράμα, δράση και άπλετες συγκινήσεις. Θα έχει όμως νικητή έκπληξη;

Μάχη είχαμε και στην GTE-Pro, με την #63 Corvette και την #97 Aston Martin να δίνουν τη μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου.

Τελικά, το βρετανικό αγωνιστικό πέρασε στην 3η θέση, αλλά η διαφορά ήταν μηδαμινή. Οι διαφορές ήταν σχετικές, καθώς η απόδοση των GTE ήταν παρόμοια και το τελευταίο pit-stop θα τα έκρινε όλα.

Με 2 ώρες να απομένουν η μάχη για την νίκη ήταν έντονη και όλα θα κρινόντουσαν εδώ. Στην 1η θέση είχαμε LMP2 αγωνιστικό της Jackie Chan DC με το #38 και την #2 Porsche να έχει ξεκινήσει το κυνήγι για την νίκη στον μεγάλο αγώνα, καθώς είχε μπει στον ίδιο γύρο.

Οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει και ίσως η νίκη κριθεί λόγω αξιοπιστίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles