spot_img

6H Nurburgring QP: Μεγάλη pole για την Toyota

Η Toyota ήταν εκείνη που κατέκτησε την pole position για τις 6H του Nurburgring, μετά από πολύ μεγάλη μάχη με την Porsche.

Οι Jose Maria Lopez και Kamui Kobayashi με το #7 Toyota, πανηγύρισαν μια μεγάλη pole position. Οι δύο οδηγοί της Toyota, έγραψαν μέσο όρο χρόνου στο 1.38.118 και για δεύτερη φορά φέτος, ένα TS050 Hybrid θα εκκινήσει από την 1η θέση.

Στις θέσεις 2 και 3 ακολούθησαν οι δύο Porsche 919 Hybrid. Μπορεί μέχρι χθες να έδειχνε πως οι Γερμανοί έχουν το προβάδισμα, όμως οι Timo Bernhard και Brendon Hartley με το #2 βρέθηκαν στη 2η θέση για μόλις 0.154s. Άλλο ένα δέκατο πίσω βρέθηκε η #1 Porsche των Andre Lotterer και ο Neel Jani, με τον Γερμανό να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, όμως η pole βγαίνει από τον μέσο όρο. Το #8 Toyota ακολούθησε στην 4η θέση.

Στην LMP2, η G-Drive Racing πήρε μια πολύ εντυπωσιακή pole position, με τους Ben Hanley και Pierre Thiriet στο #26 Oreca έγραψαν μέσο όρο χρόνου στο 1:45.001. Όμως, το αγωνιστικό αυτό, πρέπει στον αγώνα να εκτίσει ποινή stop-go 3 λεπτών, για ατύχημα που έγινε στο Le Mans.

Στην 2η θέση, το #38 Oreca της Jackie Chan DC, ενώ στην 3η θέση ακολούθησε το #31 της Rebellion Racing.

Στην GTE-Pro, οι  Kevin Estre & Michael Christensen πήραν μια πολύ σημαντική pole position στη κατηγορία και πρώτη φετινή. Οι δύο οδηγοί της #92 RSR, έγραψαν μέσο όρο χρόνου στο 1:54.007 και κέρδισαν τον ανταγωνισμό. Στην 2η θέση βρέθηκε η #95 Aston Martin των Nicki Thiim & Marco Sorensen, 0.3s πιο πίσω από την Porsche. Από την 3η θέση, θα εκκινήσει η #91 Porsche.

Το πρώτο Ford GT στην κατάταξη ήταν των Stefan Muecke & Olivier Pla στην 4η θέση, ενώ στην 5η ακολούθησε η Ferrari των Toni Vilander & Davide Rigon.

Στην GTE-Am, η #98 Aston Martin έκανε την έκπληξη και πήρε την pole position στη κατηγορία. Στην 2η θέση βρέθηκε η #77 Porsche, ενώ στην 3η θέση ήταν η #54 Ferrari.

O αγώνας για τις 6H του Nurburgring θα ξεκινήσει αύριο, Κυριακή, στις 2 μ.μ ώρα Ελλάδος.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles