spot_img

6H Spa QP: H Porsche στην pole μετά από επεισοδιακές κατατακτήριες

Η Porsche ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος παίρνοντας την pole, σε μια διαδικασία που είχε κόκκινες σημαίες, ατυχήματα και πολλά άλλα.

Η 919 Hybrid #1 με τους Neel Jani και Andre Lotterer θα εκκινήσει από την 1η θέση στις 6H του Spa για το 2017. Σε μια διαδικασία γεμάτη συμβάντα, το #1 δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και έδωσε στην Porsche την πρώτη pole position για το 2017. Ο μέσος χρόνος που έδωσε την pole ήταν στο 1:54.097, πάνω από 0.5s μπροστά από τα Toyota.

Στην 2η θέση βρέθηκε το #7 Toyota, με τους Mike Conway και Kamui Kobayashi να έχουν τις στιγμές τους που τους στέρησαν έναν καλό χρόνο. Μάλιστα, όταν ο Kobayashi πήγε να ξεκινήσει τον γρήγορο γύρο του με φρέσκα ελαστικά, είδε το #4 να χάνει τον έλεγχο μπροστά του, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τα ελαστικά του και να χάσει τον καλό του γύρο.Από την 3η θέση, θα εκκινήσει το #9 Toyota TS050, με τον Stephane Sarrazin να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες στο 1:53.658, δείχνοντας πως το χαμηλής κάθετης δύναμης αγωνιστικό έχει καλό ρυθμό. Το Toyota #8 θα εκκινήσει από την 4η θέση, ενώ η Porsche #2 θα εκκινήσει από την 5η.

Η 25λεπτη διαδικασία είχε μια κόκκινη σημαία στο 4ο λεπτό, όταν ο Vitaly Petrov με το #38 έπεσε πάνω στην μπαριέρα, καταστρέφοντας το πίσω μέρος του Oreca. Αυτό ήταν ότι χειρότερο για τα τρία Toyota και την #2 Porsche, καθώς η κόκκινη σημαία βγήκε λίγο πριν ολοκληρώσουν τον γρήγορο γύρο τους. Μάλιστα και τα τέσσερα αγωνιστικά είχαν κάνει εξαιρετικά χρονομετρημένα κομμάτια.

Στην LMP2, η G-Drive Racing πήρε την pole position, με τους Pierre Thiriet και Alex Lynn να παίρνουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα με χρόνο στο 2:02.601. Στην 2η θέση με μόλις 0.018s το #35 της Alpine, ενώ ελάχιστα πιο πίσω ήταν το #36. Το εντυπωσιακό με την LMP2 ήταν πως οι τέσσερις πρώτοι είχαν διαφορά μόλις 0.031s.

Στην GTE-Pro, η Ferrari με τους Davide Rigon και Sam Bird πήραν την pole position και αντιστάθηκαν στη πίεση της Ford. Ο μέσος όρος χρόνου ήταν στο 2:15.017, μπροστά κατά 0.401s από το #66 των Stefan Muecke και Olivier Pla. Στην 3η θέση βρέθηκε το #67 Ford GT.

Στην 5η θέση βρέθηκε η #51 Ferrari, ενώ ακολούθησαν οι δύο Porsche και οι δύο Aston Martin.

Στην GTE-Am, ο Pedro Lamy με έναν τρομερό γύρο στο τέλος της διαδικασίας πήρε για την Aston Martin ακόμα μια pole position στη κατηγορία. Μάλιστα, ο χρόνος του, ήταν ταχύτερος από των οδηγών της GTE-Pro που δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles