spot_img

Η Williams πανηγύρισε έξαλλα τον πρώτο της βαθμό (vid)

Οι άνθρωποι της ιστορικής Williams είναι τρισευτυχισμένοι μετά τη 10η θέση του Alexander Albon στο GP Αυστραλίας.

Οι νέοι κανονισμοί της Formula 1 δεν ωφέλησαν τη Williams, η οποία παρέμεινε στα πιο αδύναμα μονοθέσια του grid το 2022. Η ομάδα με έδρα το Grove δεν ερμήνευσε σωστά τη διαφορετική φιλοσοφία των νέων τεχνικών κανονισμών και, μετά τους δύο πρώτους αγώνες στη Μέση Ανατολή, είχε απογοητευτικές εμφανίσεις. Το GP Αυστραλίας, μέχρι και τις κατατακτήριες, φαινόταν πως θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Ο Alex Albon αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες και εκκινούσε από την τελευταία θέση. Ο νεαρός Ταϊλανδός, όμως, έκανε ένα καταπληκτικό αγώνα, πήρε ρίσκο κάνοντας pit stop μόλις στον προτελευταίο γύρο και κατέληξε στη 10η θέση, με τη Williams να βαθμολογείται για πρώτη φορά μετά το GP Ρωσίας το 2021. Ο Albon ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά και τα hard ελαστικά τα οποία ουσιαστικά χρησιμοποίησε σε όλο τον αγώνα, μιλώντας σε media, μεταξύ άλλων και της ιστοσελίδας motorsport.com:

Τα (hard) ελαστικά γίνονταν όλο και καλύτερα και, προς το τέλος, ένιωσα πως έκανα 25 γύρους σε ρυθμό κατατακτήριων. Προφανώς και ήταν εντελώς αναπάντεχο (το αποτέλεσμα), όμως πραγματικά αναδεικνύει όλη τη δουλειά που έχει προηγηθεί στο εργοστάσιο κι εδώ στην πίστα (Albert Park). Αυτό είναι το σημείο που σε οδηγεί η αποφασιστικότητα και το κίνητρο, ήταν μία καταπληκτική ήμερα και είμαι χαρούμενος που έφερα αυτό το αποτέλεσμα για την ομάδα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Alex Albon έκανε αναφορά και στην επιλογή της ομάδας να τον κρατήσει στην πίστα για 57 γύρους με τα hard ελαστικά:

Σκέφτηκα πως μάλλον θα γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμένα (οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Williams). Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η C2 γόμα ελαστικών ταιριάζει απόλυτα με το μονοθέσιό μας. Ακόμα κι εμείς χρειάζεται να καταλάβουμε το λόγο, καθώς πρόκειται για ένα ξεκάθαρα αναπάντεχο αποτέλεσμα. Ίσως χρειάζεται να κάνουμε κατατακτήριες, αγώνα, τα πάντα με αυτά τα ελαστικά. Ας μας δώσουν 10 σετ από αυτά για ολόκληρο το τριήμερο!

Τέλος, ο Ταϊλανδός ανέδειξε τη σημασία του αποτελέσματος για την ομάδα του:

Είναι ένα αποτέλεσμα που το χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Νομίζω πως όταν αρχίζουμε δύσκολα τη χρονιά, χρειάζεται να ανατρέψουμε το μομέντουμ και να έχουμε θετική αύρα με αυτά που πετυχαίνουμε. Είναι δύσκολο όταν δεν έχεις θετικό αποτέλεσμα, έχουμε περάσει δύσκολα όμως αυτό μου έδωσε κίνητρο, όπως και την ομάδα, να σκοράρουμε τον πρώτο μας πόντο και τώρα θέλουμε ακόμα περισσότερους.

Η Williams έχει μεγάλη ανάγκη να βελτιώσει το μονοθέσιό της. Με τα έως τώρα δεδομένα, αποτελεί ερωτηματικό αν θα καταφέρει να βαθμολογηθεί σε κάποιον άλλον αγώνα στη φετινή σεζόν.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles