spot_img

Horner: «Αξιοσημείωτο που δεν έχει κερδίσει η Mercedes φέτος»

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δυσκολεύεται να πιστέψει πως η Mercedes έμεινε τόσο μακριά από την κορυφή με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1.

Η Mercedes ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην υβριδική εποχή της Formula 1, έχοντας κατακτήσει 8 συνεχόμενα Πρωταθλήματα κατασκευαστών από το 2014 μέχρι και πέρυσι. Η γερμανική ομάδα ανταποκρίθηκε στις αλλαγές των κανονισμών το 2017, το 2019 και το 2021, έχοντας χάσει μόνο το Πρωτάθλημα οδηγών την περασμένη σεζόν τα τελευταία 8 έτη. Αυτό φαίνεται, ωστόσο, πως θα αλλάξει το 2022, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως για πρώτη φορά μετά το 2013 δε θα κατακτήσει κάποιον Τίτλο.

Η Mercedes, με την αλλαγή των κανονισμών της Formula 1 έμεινε πίσω σε απόδοση, συγκριτικά με την κορυφή. Ένα από τα βασικότερα ζητήματα της W13 ήταν οι αναπηδήσεις, κάτι που φαίνεται επηρέαζε τους Lewis Hamilton και George Russell σε μεγάλο βαθμό. Η πτώση της Mercedes από την πρώτη θέση ήταν κάτι που εντυπωσίασε αρκετούς ανθρώπους της Formula 1. Ένας από αυτούς είναι και ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο podcast F1: Beyond the Grid.

«Είμαι έκπληκτος με την έλλειψη ρυθμού της Mercedes. Εφόσον έστρεψαν νωρίς την προσοχή τους στο 2022, έκαναν αρκετή φασαρία σχετικά με τη «θυσία» του περσινού Πρωταθλήματος και το γεγονός πως ξεκίνησαν πολύ νωρίς την ενασχόληση με το μονοθέσιο του 2022. Έπειτα, φυσικά, όταν αυτό αποκαλύφθηκε, ειδικότερα με την αναβάθμιση στα sidepods, αυτό φάνηκε ριζικά αλλαγμένο. Απλά είχες την προσδοκία, βλέποντας πόσο κυρίαρχη ήταν η Mercedes, πως θα βρισκόταν σε μία παρόμοια θέση. Προφανώς και πληγώθηκαν την περασμένη χρονιά όταν έχασαν (το Πρωτάθλημα οδηγών), όμως πιστεύαμε πως θα επέστρεφαν με ανανεωμένη αίσθηση εκδίκησης της φετινή χρονιά. Συνεπώς, είναι αξιοσημείωτο πως μετά την κυριαρχία που είχαν τα τελευταία 8 χρόνια, ακόμα δεν έχουν κερδίσει ένα Grand Prix το 2022».

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο grid της Formula 1 τη φετινή σεζόν, συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, είναι η απουσία της Mercedes από τη μάχη του Πρωταθλήματος. Αυτό έχει κάνει εντύπωση σε αρκετούς ανθρώπους, καθώς πρόκειται για μία κατάσταση που επανεμφανίζεται μετά από περίπου 10 χρόνια.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles