spot_img

Η Ferrari βλέπει το Leclerc ως τον επόμενο Πρωταθλητή της

Ο Πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Charles Leclerc, τον οποίο και θεωρεί ως το βασικό υποψήφιο για να κερδίσει η Scuderia και πάλι το Πρωτάθλημα οδηγών.

Η Ferrari το 2022 επέστρεψε στη διεκδίκηση της κορυφής, παρόλο που φαίνεται πως θα συμπληρώσει ακόμα μία χρονιά χωρίς την κατάκτηση κάποιου Πρωταθλήματος. Μπορεί η ιταλική ομάδα να μην έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Τίτλου από το 2008, όμως η επιστροφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Formula 1 μετά τη δύσκολη διετία που βίωσε (2020-2021) αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Η βελτιωμένη εικόνα της Ferrari αποτυπώνεται και στα στατιστικά της φετινής σεζόν της Scuderia. Η επιστροφή στις νίκες μετά από 3 χρόνια, καθώς και οι αυξημένες κατακτήσεις pole position, ιδιαίτερα από τον Charles Leclerc, είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Αυτό ήταν κάτι που τόνισε και σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ferrari, John Elkann.

«Αυτή τη χρονιά είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως είχα προβλέψει δύο χρόνια νωρίτερα, και μετουσιώσαμε την ανταγωνιστικότητά μας σε νίκες. Έχουμε επιστρέψει στο υψηλότερο σκαλί του podium 4 φορές μέχρι τώρα. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες υπάρχει πολλή δουλειά από την ομάδα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό, οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Το 2020 το 48% των pit stops ολοκληρώθηκαν κάτω από 3 δευτερόλεπτα, με το μέσο όρο να είναι 2,75s. Στα πρώτα 15 Grand Prix τη φετινή χρονιά, το 70% ήταν κάτω από 3s και ο μέσος όρος έπεσε στα 2,6s».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Ο John Elkann έθεσε τα επόμενα βήματα που στοχεύει να ολοκληρώσει η Ferrari τα επόμενα χρόνια στη Formula 1. Επίσης, έκανε ξεκάθαρο ποιον από τους δύο οδηγούς της ιταλικής ομάδας εμπιστεύεται περισσότερο για την επιστροφή στην κορυφή του αθλήματος.

«Ο πρώτος μας στόχος ήταν ανταγωνιστικός. Εάν δεν είσαι, τότε δεν μπορείς να πας πουθενά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορείς πάντα να δουλέψεις πάνω στην αξιοπιστία. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω πως πριν το 2026 η Ferrari θα κερδίσει και πάλι τα Πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, με τον Charles Leclerc σε πρώτο πλάνο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε δύο πολύ καλούς οδηγούς, πιθανότατα το δυνατότερο δίδυμο στη Formula 1».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari αγωνίζεται για να επιστρέψει στην κορυφή και αυτό, μέχρι στιγμής, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος μετά το 2008 αποτελεί τη μεγάλη επιθυμία του κόσμου της, αλλά και του οργανισμού γενικότερα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles