spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP3: O Piastri ταχύτερος, οι Perez και Alonso στον τοίχο

Ο Oscar Piastri ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα, μια διαδικασία που διεκόπη δύο φορές λόγω ατυχημάτων. 

Η τελευταία ευκαιρία των ομάδων να βρουν επιπλέον απόδοση και ταχύτητα πριν τη μάχη της pole position ήταν το FP3 του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια της Formula 1. Ωστόσο οι κόκκινες σημαίες δεν επέτρεψαν στους οδηγούς να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Η διαδικασία στο τέλος της επηρεάστηκε λόγω της εξόδου του Sergio Perez στη Βαριάντε Άλτα (στροφές 14-15) που προκάλεσε την κόκκινη σημαία. Ο Μεξικανός πάτησε άτσαλα στο κερμπ, από την αναπήδηση το μονοθέσιο αποσταθεροποιήθηκε και κατέληξε στις προστατευτικές μπαρίερες. Ως αποτέλεσμα, η πλειονότητα των οδηγών δεν κατάφερε να κάνει προσομοιώσεις κατατακτηρίων με λίγα καύσιμα και φρέσκα ελαστικά.

Πριν την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας για την έξοδο του Perez, ο Oscar Piastri σημείωσε την ταχύτερη επίδοση για λογαριασμό της McLaren Racing. O Αυστραλός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:15,529 και πήρε την 1η θέση δείχνοντας ένα δείγμα της ταχύτητας της MCL38. Δεύτερος ήταν ο Lando Norris κάνοντας το 1-2 για τη McLaren, ο οποίος ήταν τρία δέκατα μακριά από τον teammate του.

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Scuderia Ferrari, με τον Carlos Sainz να είναι μπροστά από τον Charles Leclerc. Αμφότεροι δεν πρόλαβαν να κάνουν προσπάθεια με φρέσκια μαλακή γόμα ελαστικών στο τέλος του FP3. O George Russell της Mercedes-AMG ακολούθησε, ενώ στην 6η θέση ήταν ο Max Verstappen. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να κάνει χρονομετρημένη προσπάθεια με τη μαλακή γόμα και είναι άγνωστο αν η Red Bull Racing βελτίωσε όπως θα ήθελε το μονοθέσιό της από εχθές.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Μαϊάμι και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 


Στην 7η θέση της κατάταξης ήταν ο Alex Albon της Williams μπροστά από τον Esteban Ocon της Alpine Racing. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Nico Hulkenberg της Haas.

Η πρώτη κόκκινη σημαία του FP3 έκανε την εμφάνισή της στο 28ο από τα 60 λεπτά της διαδικασίας. Ο Fernando Alonso έκανε λάθος στη στροφή 19 και έχασε τον έλεγχο της AMR24 του και κατέληξε με φόρα στις μπαριέρες. Το μονοθέσιό του υπέστη σημαντική ζημιά στην αριστερή του πλευρά και οι μηχανικοί της Aston Martin έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους ώστε να το ετοιμάσουν για τις κατατακτήριες δοκιμές. Άγνωστο είναι αν η βρετανική ομάδα έχει ανταλλακτικά των νέων αναβαθμίσεων που έφερε στην Ίμολα.

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές που θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης του Grand Prix.

Αποτελέσματα FP3 GP Εμίλια-Ρομάνια

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles