spot_img

Ποινή στον Piastri, ένας λιγότερος αντίπαλος για τον Verstappen

O Oscar Piastri έχασε τη δεύτερη θέση που κατέκτησε με τόσο κόπο στις κατατακτήριες δοκιμές της Ίμολα μετά από ποινή που δέχθηκε. 

Ο Oscar Piastri έχασε την εκκίνηση από την πρώτη σειρά του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στης Formula 1 στην Ίμολα, έπειτα από έρευνα των αγωνοδικών. Κατά τη διάρκεια του Q1, ο Piastri φάνηκε να παρεμποδίζει τον οδηγό της Haas, Kevin Magnussen, στη στροφή 2, προκαλώντας την αναίτια καθυστέρηση του Δανού, ο οποίος τελικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Ο ΠιάσPiatri ρι κατάφερε να καταταγεί στη 2η θέση, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Max Verstappen, μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση με το πλήρες πακέτο αναβαθμίσεων της McLaren. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες, εξετάζοντας τα δεδομένα, διαπίστωσαν ότι ο Piastri εξήλθε από τα πιτ ενώ ο Magnussen βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, και αποδέχθηκαν την εξήγηση του Piastri ότι δεν μπορούσε να δει τον Μάγκνουσεν λόγω της διαμόρφωσης της πίστας, κάτι που επίσης επιβεβαιώθηκε από τον Δανό οδηγό.

Όταν είδε τον Magnussen, ο Piastri προσπάθησε να επιταχύνει, αλλά είχε ήδη εμποδίσει τον οδηγό της Haas. Κρίσιμης σημασίας ήταν το γεγονός ότι η ομάδα της McLaren δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Piastri ότι ο K-Mag πλησίαζε, με διαφορά ταχύτητας 140 χλμ/ώρα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι, καθώς ήταν σαφές πως ο Magnussen βρισκόταν σε γρήγορο γύρο και ότι οι άλλοι οδηγοί είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για να αποφύγουν να τον εμποδίσουν, η έλλειψη προειδοποίησης από την McLaren συνιστούσε «αναίτια παρεμπόδιση».

Ως αποτέλεσμα της απόφασης, ο Lando Norris με την άλλη McLaren ανεβαίνει στη δεύτερη θέση, ο Charles Leclerc με τη Ferrari στην τρίτη και ο Carlos Sainz στην τέταρτη, με τον Πιάστρι να υποβιβάζεται στην πέμπτη θέση στο grid.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Μαϊάμι και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles