spot_img

Το μυστικό της Red Bull που της έδωσε «φτερά» στην Ίμολα

Η Red Bull Racing στον αγώνα της Formula 1 στην Ίμολα είχε έναν άσσο στο μανίκι της, ο οποίος τη βοήθησε να πάρει ακόμα μία νίκη. 

Έπειτα από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην Ίμολα, όλα έδειχναν πως η Red Bull Racing θα είχε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο. Η RB20 στα χέρια των Max Verstappen και Sergio Perez δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις Ferrari SF-24 και McLaren MCL38, όμως όλα άλλαξαν από το Σάββατο.

Ο Verstappen ένιωσε αμέσως άνετα με το μονοθέσιό του και πήρε τόσο την pole position όσο και τη νίκη και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Μαϊάμι. Μπορεί στους τελευταίους γύρους να είχε πίσω του έναν ταχύτατο Lando Norris, όμως άντεξε στην πίεση και πήρε πρώτος την καρό σημαία.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Πού οφείλεται όμως η μεγάλη αλλαγή στην αγωνιστική φόρμα της Red Bull Racing από την Παρασκευή στο Σάββατο; Μετά το τέλος του αγώνα στην Ίμολα ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, απάντησε στην ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας.

«Ο λόγος είναι ο Sebastien Buemi. Κάναμε πολλή δουλειά την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί με τον Sebastien και καταφέραμε να φέρουμε το παράθυρο λειτουργίας του μονοθεσίου εκεί που θέλαμε. Κάναμε εκτενή έρευνα. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δουλειά που γίνεται στο εργοστάσιο και τους οδηγούς στον προσομοιωτή. Πρέπει να δίνουμε πάντα τα εύσημα όπου πρέπει. Μετά την Παρασκευή η ανάλυσή μας έλεγε πως δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Καταφέραμε όμως να γυρίσουμε την κατάσταση».

Ο Sebastien Buemi αγωνίστηκε στη Formula 1 με την Toro Rosso (σημερινή RB) από το 2009 έως το 2011. Ο Ελβετός είναι εργοστασιακός οδηγός της Toyota στο WEC και είναι παράλληλα οδηγός προσομοιωτή της Red Bull Racing. Φαίνεται πως η εμπειρία και η ταχύτητά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη νίκη των «ταύρων» επί ιταλικού εδάφους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles