spot_img

Ανησυχίες των Hamilton και Verstappen για τους κανονισμούς του 2026

Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen μίλησαν για τις αλλαγές που έρχονται σύντομα στη Formula 1 και δεν φάνηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο φετινό  Grand Prix Καναδά, η FIA μαζί με τη Formula 1 δημοσίευσαν τις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών που θα ισχύσουν από το 2026. Το σπορ μπαίνει σε μία νέα εποχή και αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό η εικόνα του.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των μονοθεσίων της επόμενης γενιάς είναι οι μικρότερες διαστάσεις και το κατώτατο όριο βάρους. Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα με τους νέους κανονισμούς. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, τόνισε τις θετικές αλλαγές αλλά εξέφρασε και μεγάλες ανησυχίες για τις αλλαγές που έρχονται το 2026.

«Είναι μόνο 30 κιλά η μείωση του βάρους. Κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση οι κανονισμοί αλλά και πάλι τα μονοθέσια είναι πολύ βαριά. Έχω μιλήσει με οδηγούς που έχουν δοκιμάσει αυτά τα μονοθέσια στους προσομοιωτές. Εγώ δεν τα έχω οδηγήσει, αλλά μου έχουν πει πως είναι πάρα πολύ αργά σε ταχύτητα. Μένει να αποδειχθεί αν οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Από πλευράς βιωσιμότητας κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί πως τα μονοθέσια θα είναι γρήγορα και θα βελτιωθούν οι αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ισπανίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Verstappen, συμφώνησε με τα λεγόμενα του Χάμιλτον όσον αφορά το βάρος των μονοθεσίων.

«Τα μονοθέσια πρέπει να είναι 100 ή 150 κιλά πιο ελαφριά. Αυτό είναι αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του κινητήρα. Η μπαταρία είναι πολύ μεγάλη και παίρνει πολύ χώρο. Χρειαζόμαστε πιο ελαφριά μονοθέσια για να γίνουν πιο ευέλικτα και πιο απολαυστικά στην οδήγηση. Η ασφάλεια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους, ωστόσο είμαι πεπεισμένος πως πολλά μπορούν να γίνουν διαφορετικά. Όλα εξαρτώνται από το πώς γράφεις τους κανονισμούς».

Επιπλέον ο Ολλανδός ενδεχομένως να εξέθεσε πτυχές των κανονισμών που δεν επιθυμούσαν FIA και FOM.

«Οι νέοι κανόνες είναι αυτοί που είναι και βασίζονται σημαντικά στους νέους κινητήρες. Αναγνώρισαν πως τα ενεργά αεροδυναμικά είναι απαραίτητα για να μειωθεί η αντίσταση του αέρα για να είναι ανταγωνιστικοί οι χρόνοι. Αλλιώς δεν μπορεί η μπαταρία να δώσει επιπλέον ισχύ. Αυτό το ανακάλυψαν μόνοι τους (σ.σ. οι τεχνικοί της FIA). Άλλαξαν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την ηλεκτρική ενέργεια στις ευθείες. Ως αποτέλεσμα δεν θα κατεβάζουμε ταχύτητα στις ευθείες. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες πρέπει να κάνουν τις προσομοιώσεις τους».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles