spot_img

Ο Sainz παράκουσε εντολές της Ferrari στην Ισπανία

Ο Charles Leclerc ανέφερε πως ο Carlos Sainz πήγε κόντρα στις οδηγίες που είχε δώσει η ομάδα της Ferrari στον αγώνα της Ισπανίας και αυτό δεν του άρεσε καθόλου.

Παρά το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων, η Scuderia Ferrari δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στο Grand Prix Ισπανίας. Τα δύο της μονοθέσια εκκίνησαν και τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6, δίχως να έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για το βάθρο.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν οι οδηγοί της είχαν δουλέψει καλύτερα μεταξύ τους. Στα πρώτα στάδια του αγώνα ο Carlos Sainz προσπέρασε τον Charles Leclerc και προσπάθησε να επιτεθεί στους οδηγούς της Mercedes. Αυτό επηρέασε όλο τον αγώνα του Μονεγάσκου καθώς, όπως αποκάλυψε μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, αποκόμισε ζημιά.

«Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Στην αρχή του αγώνα είχαμε οδηγία να προφυλάξουμε τα ελαστικά μας λόγω φθοράς. Η στροφή 14 προσφέρεται για να μην πιέσεις τα ελαστικά σου. Ο Carlos πίεσε πολύ στην τελευταία στροφή και γι’ αυτό έφτασε πολύ κοντά μου. Στη μάχη μας φρενάραμε στο ίδιο σημείο κι έπειτα πήρε την πρώτη στροφή σαν να μην υπήρχα εγώ εκεί. Αποκόμισα ζημιά στο εμπρός μέρος, έχασα αρκετή αεροδυναμική απόδοση. Χάσαμε χρόνο εκεί. Είναι κρίμα αλλά θα μιλήσουμε μεταξύ μας. Κατανοώ πως ήταν ο αγώνας της πατρίδας του και ήθελε να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο, είναι και μία πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του. Μάλλον δεν ήμουν το σωστό άτομο για να το κάνει αυτό»

O οδηγός της Ferrari είχε παρόμοια στρατηγική με τον Λάντο Νόρις και τερμάτισε κολλημένος πίσω από τον 4ο της κατάταξης, George Russell. Δίχως τη ζημιά ενδεχομένως ο Leclerc να ήταν μπροστά από τον Βρετανό και να πάλευε με τον Λιούις Χάμιλτον για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #147 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles