spot_img

Πώς ξεχωρίζει ο Verstappen με μία μη-κυρίαρχη Red Bull

O Max Verstappen έχει έναν και μοναδικό στόχο: να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα στη Formula 1 και το κάνει ακόμη κι αν δεν έχει ένα κυρίαρχο μονοθέσιο.

Όταν άρχισε η φετινή σεζόν της Formula 1 επικρατούσε ένα πολύ αρνητικό κλίμα σχετικά με την εικόνα του πρωταθλήματος. Στον πρώτο αγώνα η Red Bull Racing έκανε… περίπατο. Οι Max Verstappen και Sergio Perez τερμάτισαν στο 1-2 δίχως να δυσκολευτούν και έστειλαν μήνυμα στον ανταγωνισμό πως στο 2024 θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα.

Η σεζόν εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά και μέχρι το Grand Prix Μ. Βρετανίας, το οποίο ήταν το 12ο από τα 24 της χρονιάς, η Red Bull Racing μετρά 7 νίκες. Ακόμη πέντε οδηγοί έχουν ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, ενώ τέσσερις διαφορετικές ομάδες έχουν κερδίσει αγώνα.

Ο αγώνας στο Σίλβερστον σήμανε το τέλος του πρώτου triple-header της σεζόν το οποίο περιλάμβανε επίσης αγώνες σε Ισπανία και Αυστρία. Σε όλους τους αγώνες είδαμε ομάδες να φέρνουν αναβαθμίσεις και ως αποτέλεσμα η δυναμική των μονοθεσίων άλλαζε συνεχώς.

Από αυτούς τους τρεις αγώνες η Red Bull Racing είχε το ταχύτερο μονοθέσιο μόνο στην Αυστρία, ωστόσο ο Verstappen κέρδισε μόνο τον Αγώνα Σπριντ και όχι το Grand Prix. Ο Ολλανδός μπορεί να μην έχει ένα κυρίαρχο μονοθέσιο στα χέρια του, όμως σε κάθε τριήμερο έδειξε και με το παραπάνω την αξία του κατακτώντας τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλο οδηγό – 61 στο σύνολο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ο οδηγός με τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στους τρεις τελευταίους αγώνες ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG F1 με 55 συνολικά. O Βρετανός μέτρησε δύο παρουσίες στο βάθρο, με μία εξ’ αυτών να είναι η εκπληκτική του νίκη στο Σίλβερστον. Τρίτος ήταν ο Oscar Piastri της McLaren Racing με 43 βαθμούς έχοντας μάλιστα μία παρουσία στο βάθρο.

Ακολουθούν οι George Russell με 42 βαθμούς και Lando Norris με 40 βαθμούς, οι οποίοι είχαν από μία εγκατάλειψη. Ωστόσο μόνο ο οδηγός της Mercedes-AMG κέρδισε αγώνα. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari με τους περισσότερους βαθμούς ήταν ο Carlos Sainz με 38, ενώ ο Nico Hulkenberg της Haas κατέκτησε 16 βαθμούς.

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari πήρε μόλις 12 βαθμούς, ενώ ο Sergio Perez 11, στα τελευταία τρία Grand Prix. O Lance Stroll της Aston Martin ήταν στη 10η θέση της σχετικής λίστας με 6 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles