spot_img

GP Ουγγαρίας FP2: O Norris έδειξε την ταχύτητα της McLaren – Ατύχημα για Leclerc

O Lando Norris ήταν ο πρωταγωνιστής στο FP2 του GP Ουγγαρίας κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο, ενώ ο Charles Leclerc είχε ατύχημα με τη Ferrari. 

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Ουγγαρίας, το δέκατο τρίτο αγώνα της Formula 1 στο 2024, με το FP2. Ομάδες και οδηγοί συνέχισαν τα προγράμματά τους στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ, καθώς προετοιμάζονται για τις δύο κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:17,788, τον ταχύτερο οδηγό της ημέρας. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος ήταν 0,243 δλ μακριά από τον Νόρις έχοντας στα χέρια του την αναβαθμισμένη RB20.

Ακολούθησε ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν 0,397 δλ μακριά από την κορυφή, όμως απέδειξε πως το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας είναι ανταγωνιστικό στην Ουγγαρία. Πίσω του ήταν ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB20, με τον Μεξικανό να έχει μια πολύ θετική πρώτη ημέρα δοκιμών.

Στην 5η θέση ήταν ο George Russell με την υποτονική Mercedes W15 που δεν δείχνει να έχει την ταχύτητα που είδαμε στον προηγούμενο αγώνα στο Σίλβερστον. Ο Βρετανός ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή με τη διαφορά αυτή να προβληματίζει τη γερμανική ομάδα. Στην 6η θέση ήταν ο εντυπωσιακός Kevin Magnussen με τη Haas, ο οποίος ξεπέρασε τον Lewis Hamilton.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Στην 8η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo της RB, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Valtteri Bottas με Sauber και Fernando Alonso με Aston Martin. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως είχαμε 9 διαφορετικές ομάδες στις 11 πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η διαδικασία διεκόπη στο 18ο λεπτό έπειτα από έξοδο του Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος κατά την είσοδο στην στροφή 4 είχε ως αποτέλεσμα να βγει εκτός γραμμής στην έξοδό της. Πατώντας πάνω στο κερμπ, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε με περισσότερα από 200 χλμ/ώρα στις προστατευτικές μπαριέρες. Η ζημιά που έκανε στο μονοθέσιό του ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα pits. Λίγο αργότερα στο ίδιο σημείο έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του ο Zhou Guanyu της Sauber, o οποίος κατάφερε να αποφύγει τις μπαριέρες.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Ουγγαρία.

Αποτελέσματα FP2 GP Ουγγαρίας 

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles