spot_img

Teammate Wars, McLaren: Ο Norris την υπεροχή, ο Piastri την υπομονή

Τι συνέβη ανάμεσα στους Lando Norris και Oscar Piastri στο Teammate Wars της McLaren Racing στο πρώτο μισό σεζόν του 2024; Ακολουθεί η απάντηση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 για το 2024 βρίσκεται στην καλοκαιρινή του διακοπή και είναι η ιδανική στιγμή για τα πρώτα συμπεράσματα και απολογισμούς μετά από 14 Grand Prix. Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος κάθε οδηγού δεν είναι άλλος από τον teammate του.

Σταδιακά θα δούμε το τι έκαναν οι οδηγοί στις… ενδοοικογενειακές τους μονομαχίες σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες του grid. Ξεκινήσαμε από τη Red Bull Racing και σειρά έχει τώρα η McLaren Racing, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες ομάδες του σπορ.

Ώρα λοιπόν να δούμε τι θα γίνει σε αυτόν τον «εμφύλιο» ανάμεσα στους Lando Norris και Oscar Piastri. Έπειτα από 14 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες είναι 9-5 υπέρ του Βρετανού. Ο Norris ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα, όμως στους τελευταίους αγώνες ο Piastri είναι αυτός που παίρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αμφότεροι έχουν ως καλύτερο αποτέλεσμα σε GP την 1η θέση, ενώ ο Piastri έχει ως καλύτερο πλασάρισμα σε κατατακτήριες δοκιμές τη 2η θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι το δυνατό σημείο του Norris στο 2024, μιας και προηγείται 12-2 έναντι του Piastri. Μάλιστα, μετράει δύο pole position σε Grand Prix (Ισπανία, Ουγγαρία) και μία σε Αγώνα Σπριντ (Κίνα).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Στη βαθμολογία ο Norris έχει 199 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση ενώ ο Piastri έχει 167 βαθμούς και είναι 4ος στη βαθμολογία. Παρά την υπεροχή του Βρετανού στους αγώνες, η μεταξύ τους διαφορά είναι πολύ μικρή, όπως και ταχύτητά τους. Στη μάχη των βάθρων, ο Norris μετράει 8 σε 14 αγώνες και ο Piastri μόλις 4, εκ των οποίων τα τρία τα έχει πετύχει στα τρία τελευταία Grand Prix.

H αξιοπιστία της McLaren MCL38 και η ικανότητα των οδηγών της να τερματίζουν τους αγώνες είναι ένα ακόμη θετικό στο 2024. Ο Norris έχει μόλις μία εγκατάλειψη, αυτή στην Αυστρία, ενώ ο Piastri δεν έχει τεθεί εκτός αγώνα.

McLaren

Μένει να δούμε τι θα γίνει ανάμεσα στους δύο οδηγούς της McLaren Racing στο δεύτερο μισό του 2024 και αν μπορούν να κατακτήσουν τουλάχιστον το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles