spot_img

«Teammate Wars», Ferrari: Σχεδόν ισοπαλία

Τι συνέβη ανάμεσα στους Charles Leclerc και Carlos Sainz στο Teammate Wars της Scuderia Ferrari στο πρώτο μισό σεζόν του 2024; Ακολουθεί η απάντηση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 για το 2024 βρίσκεται στην καλοκαιρινή του διακοπή και είναι η ιδανική στιγμή για τα πρώτα συμπεράσματα και απολογισμούς μετά από 14 Grand Prix. Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος κάθε οδηγού δεν είναι άλλος από τον teammate του.

Σταδιακά θα δούμε το τι έκαναν οι οδηγοί στις… ενδοοικογενειακές τους μονομαχίες σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες του grid. Ξεκινήσαμε από τη Red Bull Racing, ακολουθήσαμε με τη McLaren Racing και τώρα σειρά έχει η Scuderia Ferrari, η οποία ξεκίνησε με αξιώσεις τη χρονιά, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που έχτισε.

Ώρα λοιπόν να δούμε τι θα γίνει σε αυτόν τον «εμφύλιο» ανάμεσα στους Charles Leclerc και Carlos Sainz. Έπειτα από 13 Grand Prix (σ.σ. ο Sainz δεν πήρε μέρος στη Σ. Αραβία), το επί μέρους σκορ στους αγώνες είναι 7-5 υπέρ του Μονεγάσκου. Αμφότεροι ξεκίνησαν με εξαιρετικό τρόπο το πρωτάθλημα όμως στους τελευταίους αγώνες τα προβλήματα με τις αναβαθμίσεις έχουν επηρεάσει τις επιδόσεις και την εμπιστοσύνη τους στην SF-24. Αμφότεροι έχουν ως καλύτερο αποτέλεσμα σε GP την 1η θέση, ενώ ο Sainz έχει ως καλύτερο πλασάρισμα σε κατατακτήριες δοκιμές τη 2η θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι το δυνατό σημείο του Leclerc, καθώς προηγείται με επί μέρους σκορ 8-5. Μάλιστα μετράει δύο pole position σε Grand Prix, οι οποίες επιτεύχθηκαν σε Μονακό και Βέλγιο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Στη βαθμολογία οδηγών, ο Leclerc μετράει 177 βαθμούς, ενώ ο Sainz έχει 162 βαθμούς. Παρά την υπεροχή του Μονεγάσκου, ο Ισπανός κρατάει τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Στη μάχη των βάθρων, ο Leclerc μετράει 6 έναντι 5 του Sainz.

Παρά την καλή αξιοπιστία της Scuderia Ferrari, ο Charles Leclerc έχει εγκαταλείψει μία φορά, ενώ ο Carlos Sainz  2 φορές. Παρ’ όλα αυτά, ο Ισπανός έχει τερματίσει 12 φορές εντός της βαθμολογούμενης 10άδας έναντι 11 του teammate του.

Ferrari 2024

Έπειτα από 14 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, η Ferrari παραμένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση, 63 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles