spot_img

Ο Verstappen ξεμπέρδεψε από τις ποινές – Οι αντίπαλοί του;

Ο Max Verstappen έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του στη φετινή μάχη του τίτλου και οι αντίπαλοί του περιμένουν να δουν τι θα κάνουν.

Η φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Max Verstappen, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής μετράει 7 νίκες σε 14 αγώνες, με τις δύο εξ’ αυτών να έχουν επιτευχθεί στα τελευταία 6 Grand Prix.

Στον αγώνα του Σπα στο Βέλγιο ο Verstappenεκκίνησε από την 11η θέση. Ο λόγος ήταν η αλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης που έκαναν οι μηχανικοί της Red Bull Racing στην RB20. Ο Ολλανδός ξεπέρασε το όριο που ορίζουν οι κανονισμοί για πρώτη φορά εφέτος, ωστόσο στον αγώνα κατάφερε με την 4η θέση να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, όχι μόνο κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες στη βαθμολογία, αλλά αύξησε τη διαφορά από τον 2ο στο πρωτάθλημα, Lando Norris.

Παρά το γεγονός πως είναι στο όριο εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος του, στη Red Bull Racing πιστεύουν πως μπορούν να βγάλουν την υπόλοιπη σεζόν δίχως άλλη ποινή. Τι ισχύει όμως για τους αντιπάλους του.

Οι βασικοί του αντίπαλοι, Lando Norris και Oscar Piastri δεν έχουν φτάσει ακόμη στο όριο χρήσης εξαρτημάτων τους. Αμφότεροι μάλιστα έχουν από έναν φρέσκο κινητήρα ακόμη να φορέσουν στα μονοθέσιά τους, ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα αποφύγουν ποινή μέχρι το τέλος της σεζόν. Για τη McLaren Racing είναι κρίσιμης σημασίας οι επόμενοι αγώνες, καθώς θέλει να διεκδικήσει και τους δύο φετινούς τίτλους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Από τους οδηγούς που βρίσκονται στις κορυφαίες ομάδες του grid, μόνο ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari βρίσκεται ήδη στο όριο εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος του. Ο Μονεγάσκος δεν αποκλείεται αρκετά σύντομα να πάρει ποινή στη θέση εκκίνησής του.

Όσον αφορά τη Mercedes-AMG, τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο George Russell δεν κινδυνεύουν προς ώρας, όμως οι ποινές παραμονεύουν. Πέρυσι αμφότεροι πήραν ποινή για αλλαγή μονάδας ισχύος και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και φέτος.

Όλοι οι οδηγοί πέραν του Verstappen λοιπόν βρίσκονται στο όριο ή κοντά στο όριο ποινών, ενώ για τους τελευταίους 10 αγώνες ο Ολλανδός έχει ξεμπερδέψει. Αυτός ενδεχομένως να είναι ένας καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles