spot_img

GP Ολλανδίας FP1: Norris και Verstappen από νωρίς στη μάχη της πρωτιάς

O Lando Norris της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ολλανδίας κάνοντας έναν πολύ γρήγορο χρόνο στο τέλος της διαδικασίας σε στεγνές συνθήκες.

Η Formula 1 επέστρεψε! Έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ είναι και πάλι εδώ με τη δράση να ξεκινά με το FP1 του GP Ολλανδίας. Η πίστα του Ζάντβορτ φιλοξενεί τον 15ο αγώνα του 2024, ο οποίος αναμένεται με αγωνία. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε μεικτές συνθήκες με τη βροχή να επηρεάζει σημαντικά το πρώτο 60λεπτο. Ωστόσο όταν η πίστα στέγνωσε στο τέλος είδαμε προσπάθειες με σλικ ελαστικά.

Ταχύτερος οδηγός στο FP1 ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:12,322 στο τέλος της διαδικασίας και στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και πήρε την πρώτη του νίκη στο τριήμερο έναντι του Max Verstappen. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν στη 2η θέση, μόλις 0,201s πίσω από τον Norris. Τρίτος ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG, o οποίος όπως και πολλοί άλλοι οδηγοί είχαν έντονη κίνηση στους γρήγορους γύρους τους.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 27/8 στις 21:00 (9μμ) την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Ολλανδίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Από τη στιγμή που στέγνωσε η πίστα ήταν δύσκολο για τους οδηγούς να βρουν το κατάλληλο σημείο για να κάνουν γρήγορες προσπάθειες. Η κίνηση ήταν σημαντικός παράγωντας, ωστόσο οι γύροι σε στεγνές συνθήκες βοήθησε σημαντικά τους μηχανικούς στην εύρεση του κατάλληλου set-up. Παρά τις γρήγορες προσπάθειες η κατάσταση της πίστας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα επέλεξε τη μεσαία γόμα ελαστικών για τους οδηγούς της σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες και ήταν σε διαφορετικό πρόγραμμα δοκιμών. Ο George Russell πήρε την 5η θέση μπροστά από τον Alex Albon της Williams, η οποία έχει ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στην Ολλανδια.

Ο Oscar Piastri ήταν στην 7η θέση μπρστά από τους δύο οδηγούς της Haas, Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Zhou Guanyu της Sauber.

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών διάρκειας επίσης 60 λεπτών.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

May be an image of text

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles