spot_img

GP Ιταλίας FP2: «Κονταρομαχία» Hamilton-Norris στα χιλιοστά

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ιταλίας με έναν εξαιρετικό χρόνο πίσω από το τιμόνι της Mercedes W15.

To Grand Prix Ιταλίας συνεχίστηκε με το FP2 διάρκειας 60 λεπτών στην πίστα της Μόντσα. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 34 βαθμούς Κελσίου, ομάδες και οδηγοί ακολούθησαν τα προγράμματά τους για να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου. Ωστόσο τα απρόοπτα δεν έλειψαν ούτε και στην απογευματινή διαδικασία.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. O 39χρονος πολυπρωταθλητής σημείωσε στο πρώτο μισό της διαδικασίας το 1:20,738 με τη μαλακή γόμα ελαστικών και πήρε την 1η θέση. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Lando Norris με τη McLaren MCL38, o οποίος ήταν μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον συμπατριώτη του. Στην 3η θέση ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο του Hamilton.

Έπειτα από δύο ελεύθερες περιόδους δοκιμών η διαφορά μεταξύ των τριών ταχύτερων ομάδων είναι πολύ μικρή. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για τις δύο επόμενες ημέρες, με τη μάχη να αναμένεται συναρπαστική και άκρως ανατρεπτική.

Ο Oscar Piastri ήταν στην 4η θέση με τη δεύτερη MCL38, ενώ στην 5η θ΄ση συναντάμε τον Charles Leclerc της Ferrari και στην 6η θέση τον George Russell. O Μονεγάσκος ήταν 0,154 δλ πιο αργός από τον Χάμιλτον. Ο πάντα γρήγορος στον ένα γύρο, Nico Hulkenberg έφερε τη Haas στην 7η θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Daniel Ricciardo της RB. Οι Fernando Alonso και Lance Stroll της Aston Martin συμπλήρωσαν πρώτη 10άδα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με συζήτηση και ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο Grand Prix Ολλανδίας.

Με προβλήματα εξελίχθηκε το FP2 για τη Red Bull Racing. Ο Max Verstappen ήταν μόλις 14ος, μιας και έκανε λάθος στην τελευταία στροφή στο γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Sergio Perez στην απέναντι πλευρά του γκαράζ ήταν 15ος, με τον Μεξικανό να χάνει λόγω προβλήματος ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ρυθμός αγώνα των «ταύρων» δεν ήταν πειστικός.

Στο 32ο λεπτό του FP2 η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο λόγος ήταν η έξοδος του Kevin Magnussen στη Λέσμο 2. Ο Δανός οδηγός της Haas έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά πληγώνοντας το μονοθέσιό του.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μόντσα. Ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Ιταλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles