spot_img

GP Ιταλίας FP3: Ο Hamilton «φορτσάρει» για την pole στη Μόντσα

Ο Lewis Hamilton της Mercedes ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Ιταλίας γράφοντας μια εξαιρετική επίδοση πριν τη μάχη της pole position.

H δεύτερη ημέρα του Grand Prix Ιταλίας ξεκίνησε με το FP3 διάρκειας 60 λεπτών. Ομάδες και οδηγοί έκαναν τις τελευταίες τους ετοιμασίες πριν ριχτούν στη μάχη της pole position για τον 16ος αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1. Σε αντίθεση με τις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, σήμερα η μέρα ξεκίνησε δίχως κόκκινες σημαίες.

Ταχύτερος οδηγός στο FP3 ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. O Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας το 1:20,117 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο χρόνος του πίσω από το τιμόνι της W15 ήταν κατά 0,093 δλ ταχύτερος του teammate του, George Russell. Με αυτόν τον τρόπο η Mercedes έκανε το 1-2 πριν τη μάχη για την pole position.

Στην 3η θέση ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, με τον Μονεγάσκο να είναι μόλις ένα δέκατο μακριά από τον χρόνο του Hamilton και θα είναι σίγουρα στη μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της McLaren Racing, με τον Oscar Piastri να είναι ταχύτερος από τον Lando Norris, ωστόσο στη βρετανική ομάδα δεν έδειξαν την πραγματική τους ταχύτητα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με συζήτηση και ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο Grand Prix Ολλανδίας.

Ο προβληματισμένος με το μονοθέσιό του Max Verstappen ήταν στην 6η θέση, με τη διαφορά του από τον Hamilton να είναι 0,251 δλ. Πίσω του ήταν ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-24, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει ανάλογο χρόνο με τον teammate του. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι δύο οδηγοί της Williams, με τον Alex Albon στην 8η θέση και τον rookie Franco Colapinto στην 9η θέση. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Nico Hulkenberg της Haas.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP3 GP Ιταλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles