spot_img

Ο Piastri κέρδισε τους Verstappen και Norris στην Ευρώπη

Ο Oscar Piastri ήταν ο πιο σταθερός και εντυπωσιακός οδηγός στην ευρωπαϊκή περιοδεία της Formula 1 στο 2024 και κατάφερε να κερδίσει τόσο τον Max Verstappen όσο και τον Lando Norris.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία της Formula 1 ολοκληρώθηκε για το 2024. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ αφήνει πίσω του τη Γηραιά Ήπειρο και κατευθύνεται προς την Ασία και την Αμερική για τους εναπομείναντες 8 αγώνες της χρονιάς.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 9 αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τον πρώτο να είναι στην Ίμολα της Ιταλίας και τον τελευταίο στη Μόντσα (πάλι) της Ιταλίας. Συνολικά αναδείχθηκαν νικητές 6 οδηγοί, δείχνοντας το πόσο ανταγωνιστική είναι η Formula 1 στο 2024 και πώς κάποια μονοθέσια βολεύονται περισσότερο από άλλα σε κάποιες πίστες. Οι μόνοι οδηγοί που σημείωσαν δύο νίκες ήταν οι Max Verstappen (Ίμολα, Ισπανία) και Lewis HAmilton (Μ. Βρετανία, Βέλγιο).

Ο οδηγός που σημείωσε τους περισσότερους βαθμούς στους 9 αγώνες που έγιναν στην Ευρώπη ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός της McLaren, ο οποίος κέρδισε στην Ουγγαρία σκόραρε συνολικά 146 βαθμούς, έχοντας πέρα από ταχύτητα πολύ σταθερό ρυθμό. Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος πήρε 142 βαθμούς με εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Ο Lando Norris βρίσκεται στην 3η θέση με 140 βαθμούς, 6 λιγότερους από τον teammate του. Ο Lewis Hamilton, ο οποίος κατέκτησε δύο νίκες και εκμεταλλεύτηκε τη βελτίωση της Mercedes W15 για να σημειώσει 124 βαθμούς. Αυτό τον έφερε μπροστά από τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari, με τον Charles Leclerc να είναι στους 119 και τον Carlos Sainz στους 101.

Σε διψήφιο αριθμό πόντων βρίσκονται οι George Russell της Mercedes και Sergio Perez της Red Bull Racing. O Βρετανός έχει 76 βαθμούς και ο Μεξικανός 40 βαθμούς.

Image

Από τα 8 Grand Prix που απομένουν, τα 4 είναι στην Ασία (Αζερμπαϊτζάν, Σιγκαπούρη, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι) και τα υπόλοιπα 4 στην Αμερική (Τέξας, Μεξικό, Βραζιλία και Λας Βέγκας).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles