spot_img

H McLaren ψάχνει την απόλυτη κυριαρχία με νέα αναβάθμιση

Η McLaren Racing δεν επαναπαύεται παρά το αγωνιστικό της πλεονέκτημα και ετοιμάζει μια νέα αναβάθμιση για τον επόμενο αγώνα της F1.

Η McLaren ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πάτωμα στην MCL39 των Λάντο Νόρις και Oscar Piastri, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαία δύναμη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella, ενόψει του Grand Prix Βελγίου στο Σπα το τριήμερο 25-27 Ιουλίου.

Το αναβαθμισμένο δάπεδο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Grand Prix Μ. Βρετανίας. Η βρετανική ομάδα έκανε δοκιμές στο FP1 και με τους δύο οδηγούς της συγκρίνοντας το νέο δάπεδο με το προηγούμενο ώστε να συγκεντρώσει πολύτιμα δεδομένα.

Ο επικεφαλής της McLaren Racing, Andrea Stella εξήγησε το λόγο που δεν αγωνίστηκαν στο Σίλβερστον με το καινούργιο πάτωμα:

«Το σχέδιο ήταν από την αρχή αυτό το δάπεδο να χρησιμοποιηθεί μόνο για δοκιμές. Θέλαμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα από αυτή τη νέα προδιαγραφή, καθώς ο επόμενος αγώνας περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ, κάτι που δυσκολεύει τις άμεσες συγκρίσεις και την εισαγωγή νέων στοιχείων».

Δείτε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την εκτενή ανάλυση του GP M. Βρετανίας, έναν εκ των καλύτερων αγώνων στο 2025. Πατήστε στο παρακάτω βίντεο

Ο Ιταλός επικεφαλής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την απόδοση της αναβάθμισης:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όσα είδαμε στο FP1. Όλες οι ενδείξεις μάς οδηγούν στο να εισάγουμε το νέο δάπεδο σε επόμενους αγώνες».

Παρά την εξαιρετική πορεία της McLaren φέτος, ο Stella υπενθύμισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αγώνα του Καναδά, όπου νικητής αναδείχθηκε ο George Russell με τη Mercedes, ενώ κανείς από τους δύο οδηγούς της McLaren δεν ανέβηκε στο βάθρο.

«Ο αγώνας στον Καναδά έδειξε ότι μόλις χάσεις τη συγκέντρωσή σου, χάνεις και τη νίκη. Η νίκη δεν σου χαρίζεται, πρέπει να την κερδίζεις. Μέσα από σωστή προετοιμασία και με επιμονή στην πίστα».

Μετά από 12 αγώνες στη σεζόν του 2025, η McLaren οδηγεί την κούρσα και στα δύο πρωταθλήματα. Στους κατασκευαστές, προηγείται της Ferrari με διαφορά 238 βαθμών, ενώ στο πρωτάθλημα οδηγών οι δύο πιλότοι της βρίσκονται μπροστά από τον Max Verstappen, ο οποίος υπολείπεται κατά 69 βαθμούς του πρωτοπόρου Oscar Piastri.

Ο Stella τόνισε ότι η στρατηγική για το υπόλοιπο της σεζόν παραμένει σταθερή:

«Η αποστολή μας για το δεύτερο μισό της χρονιάς είναι να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το δυναμικό μας και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε αγώνες, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις στους φιλάθλους μας».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Βρείτε μας στο TikTok
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles