spot_img

Άγνωστο το μέλλον της Mercedes μετά το 2020

Ο πρόεδρος της Daimler, Dieter Zetsche, αποκάλυψε πως η Mercedes θα παραμείνει στην F1, τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Το μέλλον της Mercedes στην F1 έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση τους τελευταίους μήνες, μετά και την ανακοίνωση πως θα αποχωρήσει από το DTM. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες, την ήθελαν να αποχωρεί από το σπορ στο τέλος του 2018, όμως κάτι τέτοιο διαψεύσθηκε και με την ανανέωση του συμβολαίου της με την Petronas.

Η γερμανική εταιρία θα αποχωρήσει από το DTM στο τέλος του 2018, ένα πρωτάθλημα στο οποίο το budget των κατασκευαστών ανέρχεται περίπου στα 70 εκατ. ευρώ ετησίως. Έτσι, η Mercedes θα μπει στην Formula E, όπου το budget δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τώρα, ο Zetsche επιβεβαίωσε την παραμονή της Mercedes στην F1 μέχρι και το τέλος του 2020, όμως το μέλλον του προγράμματος θα τεθεί υπό εξέταση εκείνη τη περίοδο.

Η F1 είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας μας. Είναι ένας παράγοντας όπου μας έχει βοηθήσει να εξελίξουμε την Mercedes και να την κάνουμε πιο σύγχρονη, οπότε δεν βλέπω αλλαγή στη στρατηγική μας μέχρι το 2021 το νωρίτερο. Η Συνθήκη Ομονοίας ισχύει μέχρι εκείνη την ημερομηνία και αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι.

Στη συνέχεια, μίλησε και για την φυγή της Mercedes από το DTM, αλλά και για την Formula E.

Αποφασίσαμε να φύγουμε από το DTM και να επικεντρωθούμε στην Formula E. Προς το παρόν, η Formula E είναι μια πλατφόρμα δημοσίων σχέσεων, όμως θέλουμε να μεγαλώσουμε τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες.   

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles