spot_img

Αγώνα στο Καζακστάν θα κάνει το MotoGP το 2023

Νέος σταθμό στο καλεντάρι του ανακοίνωσε το MotoGP από το 2023, καθώς θα επισκεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του το Καζακστάν. 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πρόσθεσε ένα νέο προορισμό στο αγωνιστικό του πρόγραμμα και ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με το Καζακστάν. Η συμφωνία αυτή έχει διάρκεια πέντε ετών και θα ξεκινήσει από του χρόνου, τη σεζόν του 2023.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο νεόδμητο Sokol International Racetrack, που έχει μηκος 4,5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 12 στροφές, η οποία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι.

Το Καζακστάν έτσι θα γίνει η 30ή χώρα που θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix μοτοσικλέτας από το 1949, που ξεκίνησε η ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, και το Sokol International Racetrack θα είναι η 74η πίστα που θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix της κορωνίδας του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Καθώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP για το 2023, εκτιμάται ότι ο αγώνας στο Καζακστάν θα πάρει τη θέση του αγώνα στη Φινλανδία που δεν έγινε φέτος και μάλλον δεν θα γίνει ούτε του χρόνου, με δεδομένη την ένταση στην περιοχή και τη γειτνίαση της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

Η ανακοίνωση για τον αγώνα στο Καζακστάν έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης με την ινδική κυβέρνηση για να υπάρξει στο μέλλον αγώνας και στην Ινδία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles