spot_img

Alex Fontana για Ferrari: «Έχασαν στη μάχη εξέλιξης»

Ο κύριος λόγος που η Scuderia Ferrari δεν κερδίζει εφέτος είναι λόγω της πιο αργής εξέλιξης του μονοθεσίου της από τη Red Bull Racing σύμφωνα με τον Alex Fontana.

Σε ορισμένους αγώνες της Formula 1 στο 2022 ήταν εμφανές πως η F1-75 ήταν πιο αργή όχι μόνο από τη Red Bull RB18, αλλά και από τη Mercedes W13. Αρκετοί μάλιστα είναι οι ψίθυροι που θέλουν τη Scuderia Ferrari να έχει χάσει απόδοση λόγω της Τεχνικής Ντιρεκτίβας της FIA που τέθηκε σε ισχύ από το Grand Prix Βελτίου.

O Ελληνοελβετός οδηγός αγώνων, Alex Fontana, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του Automotonews.gr, Slipstream και θέλησε να αναφερθεί στη φετινή πορεία της Ferrari στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

«Η Ferrari ξεκίνησε καλά τον αγώνα στη Monza (GP Ιταλίας), σίγουρα η απόδοσή της ήταν πιο κοντά με αυτή που βλέπαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς, σε σύγκριση με τους δύο τελευταίους αγώνες. Σε αυτούς δυσκολεύτηκαν λίγο παραπάνω. Δεδομένα, όμως, έχασε στην εξέλιξη του μονοθεσίου, σε σύγκριση με τη Red Bull. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε εάν αυτό το νέο ύψος του μονοθεσίου, με βάση τον κανονισμό, λόγω των αναπηδήσεων (porpoising) ίσως επηρέασε περισσότερο τη Ferrari από τη Red Bull σε αυτή την περίπτωση. Αυτό είναι δύσκολο να το πούμε, εάν πρόκειται απλά για έλλειψη εξέλιξης ή εξέλιξη σε λανθασμένη κατεύθυνση ή όντως ο νέος κανονισμός της FIA για την αντιμετώπιση του porpoising ήταν, στην πραγματικότητα, λίγο χειρότερος για τη Ferrari, παρά για τη Red Bull. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να έχει μία πολύ μεγάλη υπεροχή η αυστριακή ομάδα. Πιστεύω πως η Ferrari θα πρέπει να προσέξει λίγο περισσότερο την επιστροφή της Mercedes, τουλάχιστον για το Πρωτάθλημα κατασκευαστών».

Η διαφορά της Red Bull Racing από τις υπόλοιπες ομάδες στη βαθμολογία στους κατασκευαστές ξεπερνά τους 130 πόντους. Η μεγαλύτερη μάχη στις πρώτες θέσεις, πλέον, είναι αυτή ανάμεσα στη Ferrari και τη Mercedes για τη 2η θέση, με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση 35 πόντων.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles