spot_img

Αλλαγή turbo για τη Ferrari στη Ρωσία

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα χρησιμοποιήσουν από το GP Ρωσίας νέο turbo, με το ενδεχόμενο ποινής στους επόμενους αγώνες να είναι μεγάλο.

Ο κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα στοιχεία του κινητήριου συνόλου για τη φετινή σεζόν. Εάν χρησιμοποιήσει πέμπτο στοιχείο(πχ. MKU-K), τότε θα δεχθεί την ανάλογη ποινή στη θέση εκκίνησης.

Φέτος, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει, έτσι ώστε οι ομάδες να μην αντικαθιστούν πολλά διαφορετικά κομμάτια κινητήρα παίρνοντας ποινές που δεν πρόκειται ποτέ να εκτίσουν. Πέρυσι για παράδειγμα είχαμε περιπτώσεις που οδηγοί έπαιρναν 50+ θέσεις ποινής, αλλά δεν ίσχυαν απόλυτα.

Πλέον, οι δύο οδηγοί της Ferrari θα χρησιμοποιήσουν το τρίτο τους διαφορετικό turbo, με 17 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Αυτό σημαίνει πως στο τέλος της σεζόν, τα δύο κόκκινα μονοθέσια είναι πολύ πιθανόν να δεχτούν ποινές.

Ο οδηγός της Haas, Romain Grosjean είναι επίσης στο τρίτο κομμάτι turbo, ενώ ο Carlos Sainz θα χρησιμοποιήσει το τρίτο MGU-H.

Πιο γρήγορα απ’όλους όμως φαίνεται πως θα πάρει ποινή ο Stoffel Vandoorne με την McLaren, καθώς βρίσκεται στο τέταρτο turbo και MGU-H.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles