spot_img

Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών για τις 24H του Le Mans

Η πιο φημισμένη λίστα συμμετοχών ανακοινώθηκε, με τις 24H του Le Mans για το 2020 να αποτελείται από 62 συμμετοχές για δεύτερη σερί χρονιά.

Η ACO εξέδωσε ανακοίνωση για την λίστα των συμμετοχών, όπου αποτελείται από 6 LMP1, 24 LMP2, 11 GTE-Pro, 20 GTE-Am και μία ειδική συμμετοχή στον φετινό αγώνα.

Στην LMP1 θα δούμε τα δύο Toyota TS050 Hybrid μαζί με τα δύο R13 της Rebellion Racing και τα δύο Ginetta G60-LT, ενώ η συμμετοχή της ByKolles που δεν έχει αγωνιστεί σε αγώνα φέτος είναι στη λίστα των αναπληρωματικών συμμετοχών.

Η μεγαλύτερη κατηγορία είναι η LMP2 όπου θα δούμε 24 συμμετοχές. Συνολικά τα 19 από αυτά, μαζί με την Garage 56, είναι LMP2 της Oreca, ενώ και τα τέσσερα διαφορετικά αγωνιστικά θα αγωνιστούν στον αγώνα, με την Rick Ware Racing να παίρνει συμμετοχή με το Riley Mk.30. Τα υπόλοιπα αγωνιστικά είναι των Ligier και Dallara.

Στην GTE-Pro έχουμε φέτος μειωμένο grid με 11 συμμετοχές συνολικά από τέσσερις διαφορετικές μάρκες. Η Porsche έχει τις περισσότερες με 4 911 RSR, ενώ τρεις θα έχει η Ferrari και από δύο η Aston Martin και η Corvette Racing με τη νέα C8.R. Εκτός της λίστας είναι η BMW που δεν θα τη δούμε φέτος στον αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην GTE-Am έχουμε ένα εντυπωσιακό grid με 20 συμμετοχές συνολικά, από τις οποίες 12 είναι Ferrari, οι 6 είναι Porsche και οι δύο τελευταίες είναι της Aston Martin.

H κατηγορία Garage 56 θα δει την ομάδα της SRT41 της ακαδημίας του Frederic Sausset, με το πλήρωμα των οδηγών να αποτελείται από άτομα τα οποία είναι σωματικά ανάπηροι. Ο Sausset, ο οποίος έχει κομμένα άκρα, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον θρυλικό αγώνα, περνώντας ένα εξαιρετικά δυνατό μήνυμα.

Συνολικά υπήρξαν 75 αιτήσεις με 62 από αυτές να είναι στη τελική λίστα και 10 από αυτές στην αναπληρωματική. Στις 24H του Le Mans θα δούμε και τρεις διαφορετικές συμμετοχές όπου το πλήρωμα των οδηγών αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Δείτε τη λίστα συμμετοχών στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles