spot_img

Αναρωτιόταν τι κάνουν οι άλλοι στον πρώτο γύρο ο Raikkonen

O Kimi Raikkonen είχε μια εκπληκτική εκκίνηση στο GP Πορτογαλίας, κερδίζοντας συνολικά 10 θέσεις μόλις στον πρώτο γύρο του αγώνα.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε 16ος και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την μαλακή γόμα και το δύσκολο ξεκίνημα των περισσότερων λόγω της ολισθηρότητας. Κατάφερε να ανέβει 6ος στο τέλος του πρώτου γύρου, αφήνοντας τον να αναρωτιέται “τι στο καλό κάνουν οι άλλοι”. Ο Kimster έφτασε μάλιστα μέχρι την 5η θέση, προτού αρχίσει να βυθίζεται στην κατάταξη μετά από 7 γύρους.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας: O Hamilton έγραψε ιστορία

Δυστυχώς όμως ένα κακό πιτστοπ στον 10ο γύρο άφησε τον Kimi στην 20η θέση. Τελικά τερμάτισε τον αγώνα μια ανάσα από τους βαθμούς στην 11η.

H εκκίνησή μου δεν ήταν καλή, έχασα μάλιστα μια θέση, αλλά μετά ειλικρινά σκέφτηκα “τι κάνουν οι άλλοι”; Είχα έναν καλό πρώτο και δεύτερο γύρο, το αυτοκίνητο επίσης ήταν γρήγορο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως είχαμε μια δυσκολία στο πιτστοπ και έτσι έχασα τη 10η θέση στο τέλος γιατί τα ελαστικά μου ήταν πολύ καταπονημένα. Δεν πήραμε τίποτα και είναι κρίμα. Χρειαζόμαστε απλά λίγη ταχύτητα παραπάνω, μετά όλα θα είναι πιο εύκολα” τονίζει μεταξύ άλλων ο Raikkonen.

Δείτε την εκκίνηση και τον πρώτο γύρο του “Iceman” στο παρακάτω βίντεο:

O πρωταθλητής του 2007 στρέφει πλέον το βλέμμα του στο GP της Εμίλια-Ρομάνα το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου ευελπιστεί για μια καλύτερη θέση εκκίνησης και έναν τερματισμό στους βαθμούς, μιας και ο 41χρονος είναι ο μόνος οδηγός του grid που έχει εμπειρία από αγώνα F1 στο Αυτοκινητοδρόμιο Enzo e Dino Ferrari.

Μιλώντας για τον επόμενο αγώνα, ήταν κάθετος πως πρέπει να έχει μια καλύτερη εμφάνιση από το Portimao.

Θα δούμε πως θα πάει, σίγουρα πρέπει να είναι καλύτερα από εδώ. Στον αγώνα δεν ήταν άσχημα, όταν όμως ξεκινάς τόσο πίσω, πρέπει να έχει και λίγη τύχη παραπάνω για να πετύχεις κάτι καλό. Αλλά δυστυχώς μας λείπει λίγη ταχύτητα.

Μετά από 12 αγώνες ο Raikkonen είναι 17ος, έχοντας βαθμολογηθεί μόλις μια φορά (στο Mugello), ενώ η Alfa Romeo έχει συγκεντρώσει μόνο 5 βαθμούς και είναι 8η, στην άτυπη μάχη των τριών ουραγών του grid, με την Haas στην 9η θέση με 3 βαθμούς και την Williams στη 10η με 0.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει άραγε κάτι καλύτερο ο Raikkonen και η ομάδα του στην ιστορική Imola;

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις εκπομπές μας για την Formula 1 εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles