spot_img

Ανδρέας Λασκαράτος: Ξεκινά το ταξίδι στο ELMS για το 2021

Μετά την κατάκτηση του τίτλου της κατηγορίας LMP2 Am στο Asian Le Mans Series 2021, ο Ανδρέας Λασκαράτος έχει μπροστά του μία νέα πρόκληση στο ELMS.

Ο 34χρονος οδηγός που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στους αγώνες αντοχής, σημειώνοντας μάλιστα σημαντικές επιτυχίες, θα λάβει μέρος στο European Le Mans Series! Έναν άκρως ανταγωνιστικό θεσμό στον οποίο συμμετέχουν πολλά μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου motorsport.

Διαβάστε επίσης: Ράλλυ Ακρόπολις: Σε Κόρινθο και Λαμία οι Ειδικές Διαδρομές

Φέτος το ELMS έχει ένα από τα υψηλότερα, αν όχι το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό πως στη λίστα συμμετοχών συναντάμε ονόματα όπως εκείνα του Robert Kubica, του Pietro Fittipaldi, του Louis Deletraz, οδηγούς που πρωταγωνιστούν στο DTM κ.α. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο οποιοσδήποτε από τους πρώτους δέκα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Η σεζόν αρχίζει την προσεχή Κυριακή, 18 Απριλίου, με τον 4ωρο αγώνα της Βαρκελώνης, που διεξάγεται στο Circuit de Barcelona-Catalunya. Αυτός θα είναι ο πρώτος από τους έξι γύρους του φετινού πρωταθλήματος, με τις επόμενες στάσεις να αφορούν 4ωρους αγώνες στο Red Bull Ring της Αυστρίας (16 Μαΐου), στο Paul Ricard της Γαλλίας (6 Ιουνίου), στη Monza της Ιταλίας (11 Ιουλίου), στο Spa-Francorchamps του Βελγίου (19 Σεπτεμβρίου) και στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας (24 Οκτωβρίου).

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.


Ο Ανδρέας συμμετέχει σε ένα φιλόδοξο project, αυτό της 1AIM Villorba Corse – μία ομάδα την οποία γνωρίζει καλά και με την οποία έχει σημειώσει επιτυχίες στο παρελθόν.

Η 1AIM είναι ένα project της Villorba Corse, που όπως μαρτυρά και το όνομα, έχει ένα και μόνο στόχο: τον 24ωρο αγώνα Le Mans. Με αυτή την ομάδα έχουμε γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες το 2020, κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του Asian Le Mans Series. Η τωρινή συνεργασία αποτελεί φυσική συνέχεια. Θεωρώ πως οι συνθήκες είναι ιδανικές. Με τον Επικεφαλής της Ομάδας, Raimondo Amadio, τον Team Manager Francesco Gromeneda αλλά και την ομάδα μηχανικών, γνωριζόμαστε ήδη πολύ καλά και έχουμε συνεργαστεί με απτά αποτελέσματα

Ο Ανδρέας θα μοιραστεί χρέη οδηγού στο πρωτότυπο Ligier JS P320-Nissan #18 με τους Ιταλούς Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Θα είναι μία από τις 16 συμμετοχές στην κατηγορία LMP3, σε ένα εντυπωσιακό grid συνολικά 41 αυτοκινήτων.


Ο Raimondo Amadio μίλησε για τη συνεργασία με τον ταλαντούχο Έλληνα οδηγό.

Η συνεργασία μας με τον Ανδρέα ξεκίνησε υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων του Asian Le Mans Series 2019/2020, κληθήκαμε ξαφνικά να καλύψουμε το κενό ενός οδηγού που δεν μπορούσε να είναι μαζί μας λόγω Covid-19. Ο Ανδρέας ήταν διαθέσιμος και του τηλεφώνησα, ζητώντας του την επόμενη ημέρα να βρίσκεται στη Μαλαισία. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την επαγγελματική του προσέγγιση στον αγώνα και αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος για την ομάδα. Χάρη στη σταθερή του οδήγηση, καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο! Παράλληλα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να χτίσει μία πολύ όμορφη σχέση – τόσο με εμένα όσο και με όλη την ομάδα. Όταν στα τέλη του 2020 αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο ELMS με αυτό το σημαντικό project της 1AIM Villorba Corse, δεν είχα καμία αμφιβολία πως έπρεπε να αποτελέσει κομμάτι αυτής της νέας περιπέτειας. Συμφωνήσαμε σε ένα τηλεφώνημα, μιας και θέλαμε αμφότεροι να συνεργαστούμε. Τώρα, στη Βαρκελώνη, έχουμε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και είμαστε όλοι αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε θετικά τη σεζόν.

Η δράση ξεκίνησε πριν από μερικά 24ωρα, με το διήμερο τεστ προετοιμασίας και εξέλιξης, που έλαβε επίσης χώρα στην πίστα της Καταλονίας.

Ο Ανδρέας Λασκαράτος μίλησε για τη χρησιμότητά του για την σεζόν του ELMS στο 2021.

Την πρώτη ημέρα, βασικός στόχος ήταν να επιβεβαιώσουμε πως όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου δουλεύουν σωστά και πως η ομάδα είναι ετοιμοπόλεμη. Στη συνέχεια, δουλέψαμε πάνω στο set up του αγώνα και τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις, αφού οι συνθήκες της πίστας αλλάζουν πολύ από σκέλος σε σκέλος. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, καθώς κάποιες άλλες ομάδες έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από το ALMS, όπου συμμετείχαν με το ίδιο αυτοκίνητο, την ίδια οδηγική σύνθεση και γενικότερα είναι πιο έτοιμες. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά ώστε να καλύψουμε αυτή τη διαφορά.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια, είναι πως το πρωτότυπο της 1AIM κοσμεί το λογότυπο “Visit Greece”, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται και πάλι στο πλευρό του Έλληνα οδηγού.

Η προβολή της Ελλάδας ως τουριστικός -κι όχι μόνο- προορισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Το ELMS αποτελεί μία εξαιρετική πλατφόρμα, με πρόσβαση σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, που θα ενισχύσει σημαντικά την προβολή της χώρας μας», σημειώνει ο Ανδρέας.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα, υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου (σε ώρες Ελλάδας):

Ελεύθερες Δοκιμές 1 — Παρασκευή 16 Απριλίου, 14:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2 — Σάββατο 17 Απριλίου, 10:00
Κατατακτήριες Δοκιμές LMGTE — Σάββατο 17 Απριλίου, 14:40
Κατατακτήριες Δοκιμές LMP3 — Σάββατο 17 Απριλίου, 15:00
Κατατακτήριες Δοκιμές LMP2 — Σάββατο 17 Απριλίου, 15:20
Αγώνας — Κυριακή 18 Απριλίου, 12:00

Ευχόμαστε όλοι ο Ανδρέας Λασκαράτος να έχει μια εκπληκτική σεζόν στο ELMS για το 2021 και να βρεθεί όσο ψηλότερα γίνεται στη τελική βαθμολογία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles