spot_img

Ανησυχίες προκαλούν οι ταχύτητες των LMP2

Οι 24H του Le Mans πλησιάζουν όλο και πιο πολύ, με ένα μεγάλο θέμα συζήτησης να είναι οι τελικές ταχύτητες των LMP2.

Τα νέα σασί, τα νέα αεροδυναμικά πακέτα και οι νέοι κινητήρες, έχουν αλλάξει τα δεδομένα φέτος στην LMP2, με τις ταχύτητες να είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι ανησυχίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς, καθώς η μεσαία (πλέον) κατηγορία πρωτότυπων αγωνιστικών ίσως να είναι υπερβολικά γρήγορη.

Συγκεκριμένα, στην Le Mans Test Day το #47 Cetilar Villorba Corse Dallara P217 Gibson, έπιασε τα 341 χλμ/ώρα στα χέρια του Roberto Lacorte. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος κατά 10 χλμ/ώρα σε σχέση με το ταχύτερο LMP1.

Το πιο σημαντικό όμως, δεν είναι οι τελικές ταχύτητες, αλλά οι οδηγοί. Όλες οι ομάδες της LMP2 είναι ιδιωτικές (μερικές είναι και «ιδιωτικές»), οπότε υποχρεούνται να έχουν μη-επαγγελματίες οδηγούς. Αυτό γίνεται λόγω κανονισμών και για το γεγονός πως οι λεγόμενοι bronze-άπειροι οδηγοί φέρνουν χρήματα στις ιδιωτικές ομάδες, πράγμα σημαντικό για την ύπαρξή τους. Οπότε το να ζητήσεις από αυτούς να κινηθούν με 340 χλμ/ώρα τη νύχτα στο Le Mans, με τις συνθήκες να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, ίσως είναι too much.

Δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ιπποδύναμη των κινητήρων Gibson, όμως πιθανότατα θα περιμένουμε ίσως μέχρι το 2018 για να δούμε κάποια αλλαγή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles