spot_img

Αποχωρεί από την Ferrari o Vettel

Ο Sebastian Vettel όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από την Ferrari στο τέλος του 2020, καθώς κατέρρευσαν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Vettel μπήκε φέτος στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και είδε την Ferrari να ανανεώνει τον Leclerc πρώτο, αφήνοντας τον ίδιο μέχρι τώρα δίχως να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Η Ferrari απάντησε με συμβόλαιο για δύο χρόνια, με απολαβές 9 εκατομμύρια δολάρια και στάτους νούμερο δύο οδηγού. Ως 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής από τα σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια να πέσει κάτω από τα 10 και ως νούμερο 2 οδηγός είναι μια τρομερή κάθοδος σε μια συνεργασία, η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά δεν είχε χαρούμενο τέλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Vettel και η Ferrari δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία και οι δύο πλευρές θα χωρίσουν τους δρόμους τους μετά το 2020.  Στην ομάδα, φαίνεται πως δεν υπήρχε πλέον η επιθυμία να παραμείνει ο Γερμανός και από τις διαπραγματεύσεις, δεν έδειξε ποτέ την επιθυμία να τον κρατήσει.

Η ανακοίνωση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και την Τρίτη 12 Μαΐου από πλευράς Ferrari.

Ο Γερμανός 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Ferrari μετακόμισε στο Maranello το 2015 από την Red Bull και έκτοτε μετράει 14 νίκες και 12 pole positions με τα κόκκινα χρώματα στις πέντε σεζόν που έχει αγωνιστεί με την ομάδα. Ο ίδιος διεκδίκησε το πρωτάθλημα το 2017 και το 2018, όμως μια σειρά από πολλά λάθη και φυσικά ένας εξαιρετικός Lewis Hamilton δεν του επέτρεψαν να φτάσει στον 5ο του τίτλο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το 2019 είδε δίπλα του τον Charles Leclerc να παίρνει τη θέση του Kimi Raikkonen και στη πρώτη μεταξύ τους σεζόν κατάφερε ο Μονεγάσκος να κερδίσει τον Vettel. Οι δύο τους δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, ενώ στο GP Βραζιλίας είχαν την σύγκρουση μεταξύ τους που τους οδήγησε εκτός αγώνα.

Η Ferrari πλέον θα στρέφει τη προσοχή της στην κενή θέση που αφήνει ο Vettel, με την Scuderia να στρέφει τη προσοχή της στους Lewis Hamilton, Carlos Sainz και Daniel Ricciardo.

Ανανέωση

Η Ferrari το πρωί της Τρίτης, επιβεβαίωσε το γεγονός πως δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Sebastian Vettel.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles