spot_img

Αποκλείστηκε η Renault από το GP Ιαπωνίας

Η Renault βρέθηκε παράνομη έπειτα από εκτενή έρευνα της FiA, στην οποία κλήθηκε με επίσημη ένσταση η Racing Point σε 12 σελίδες διαμαρτυρίας.

Η βρετανική ομάδα κατηγόρησε τους Γάλλους πως διαθέτουν στο μονοθέσιό τους ένα σύστημα το οποίο αυτόματα αλλάζει τη κατανομή πέδησης κατά τη διάρκεια του γύρου δίχως την επέμβαση του οδηγού. Έτσι κατέθεσε στοιχεία με τα οποία έδειχνε τον τρόπο με τον οποίο η RS29 παραβαίνει τους κανονισμούς.

Η FiA, έχοντας τους Gilles Simon, Nikolas Tombazis και Olivier Hulot συγκάλεσε ακρόαση με τη Renault, την οποία αντιπροσώπευαν οι Alan Permane, Nick Chester και John McColgan και από τη μεριά της, η Racing Point είχε τους Andy Stevenson, Oliver Rumsey και Charlie Blackwell.

Από τη μεριά της βέβαια η Renault, ισχυρίστηκε πως η ένσταση της Racing Point ήρθε μετά από κατηγορίες πρώην μηχανικού της ομάδας, ο οποίος δεν είχε πλήρη γνώση του συστήματος πέδησης του μονοθεσίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το τεχνικό επιτελείο της FiA εξέτασε το λογισμικό της Renault, το σύστημα φρένων του μονοθεσίου, το τιμόνι και τις λειτουργίες οθόνης πάνω σε αυτό και έθεσε στους αγωνοδίκες το πόρισμα της έρευνας. Μετά από τις πληροφορίες που σύλλεξε, η FiA ήρθε στο συμπέρασμα πως το σύστημα της Renault δεν υπόκειται στις κατηγορίες της Racing Point αλλά λειτουργεί ως οδηγικό βοήθημα που πηγαίνει κόντρα στους κανονισμούς. Συγκεκριμένα, η παράβαση γίνεται στο Άρθρο 27.1 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1.

Ως αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες απέκλεισαν από τα αποτελέσματα του GP Ιαπωνίας τους Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg, οι οποίοι χάνουν την 6η και τη 10η θέση αντίστοιχα. Οι Charles Leclerc, Sergio Perez και Pierre Gasly παίρνουν τις θέσεις 6, 7 και 8, ενώ οι Lance Stroll και Daniil Kvyat συμπληρώνουν τη τελική 10άδα του αγώνα.

To αποτέλεσμα αυτό έχει τεράστια σημασία στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με τη Renault να μένει στους 68 βαθμούς και η McLaren πλέον είναι 43 μπροστά, ενώ η Racing Point είναι μόλις 6 πίσω της στη μάχη για τη 5η θέση.

Η Renault Μπορεί να καταθέσει ένσταση για την εν λόγω απόφαση με τη διορία να έχει πάρει παράταση μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, 10 το πρωί ώρα Μεξικού.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles