spot_img

Απορρίφθηκε η ένσταση της Haas για τα αποτελέσματα της Αυστραλίας

Απορρίφθηκε η ένσταση που πραγματοποίησε η Haas μετά το Grand Prix Αυστραλίας σύμφωνα με την οποία ο Nico Hulkenberg θα κλείδωνε τους βαθμούς της 4η θέσης.

Τα δράματα δεν έλειψαν ακόμα και μετά το τέλος του άκρως επεισοδιακού Grand Prix Αυστραλίας και είναι σίγουρα ένας από τους πιο χαοτικούς αγώνες στη φετινή σεζόν της Formula 1. Οι 58 γύροι στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ παρά μόνο ομαλά δεν κύλησαν και η διαχείριση του αγώνα από τους αγωνοδίκες άφησε μεγάλη δυσαρέσκεια σε οδηγούς και στις ομάδες. Χαρακτηριστικά, ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία δυο φορές και είχαμε εκκίνηση από στάση τρεις φορές, στην τελευταία εκ των οποίων δυο γύροι πριν την καρό σημαία επικράτησε το απόλυτο χάος.

Πολλά μονοθέσια είχαν επαφή και βρέθηκαν εκτός ορίων πίστας, ενώ οι δυο Alpine συγκρούστηκαν μεταξύ τους καταλήγοντας στο τοίχο. Αμέσως ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και ο Nico Hulkenberg, ο μοναδικός οδηγός της Haas που κυνηγούσε βαθμούς μετά την εγκατάλειψη του Kevin Magnussen, βρέθηκε στην 4η θέση. Για κακή του όμως τύχη, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως ο τελευταίος γύρος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας με την σειρά του grid να επανέρχεται σε αυτή της προηγούμενης εκκίνησης στον 57ο γύρο με αποτέλεσμα ο Hulkenberg να πέσει ξανά στην 7η θέση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς, καθώς δεν είχαν περάσει όλα τα μονοθέσια την δεύτερη γραμμή στην πίστα για το αυτοκίνητο ασφαλείας πριν βγει η κόκκινη σημαία.

Η αμερικανική ομάδα έκανε ένσταση στην FIA σχετικά με το περιστατικό, η οποία όμως απορρίφτηκε. Στο σημείο αυτό όμως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Carlos Sainz δέχθηκε ποινή για την επαφή που είχε με τον Fernando Alonso κατά την επανεκκίνηση, μια επαφή όμως η οποία δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα για τον οδηγό της Aston Martin. Ο Sainz με την ποινή πέντε δευτερολέπτων έμεινε εκτός βαθμολογικής δεκάδας και η Scuderia Ferrari έφυγε με άδεια χέρια από το αγωνιστικό τριήμερο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 για τον κόσμο της Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles