spot_img

Binotto: «Τα λάθη του Μονακό θα μας κάνουν πιο δυνατούς»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει πως η ομάδα του θα βελτιωθεί μέσα από τα λάθη της και υποσχέθηκε ανάκαμψη στον ερχόμενο αγώνα του Πρωταθλήματος, το GP Αζερμπαϊτζάν.

Η Scuderia Ferrari είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα του Grand Prix Μονακό, με τον Charles Leclerc στην κορυφή και τον teammate του, Carlos Sainz, πίσω του στη δεύτερη θέση. Στη διάρκεια της μετάβασης από τα ελαστικά για βρεγμένο σε αυτά για στεγνό οδόστρωμα, η ιταλική ομάδα έκανε πολλά λάθη στη στρατηγική του Μονεγάσκου, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να νικήσει στον εντός έδρας αγώνα του και περιορίστηκε στην 4η θέση, με τη νίκη να καταλήγει στον Sergio Perez με Red Bull Racing.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει πως η ιταλική ομάδα θα καταφέρει να περιορίσει τα λάθη της, καθώς μαθαίνει και πάλι να βρίσκεται στη διαρκή διεκδίκηση νικών στη Formula 1.

«Είμαι αρκετά σίγουρος πως αυτές οι καταστάσεις θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Γνωρίζουμε πως το να κερδίζεις είναι διαφορετικό από το να είσαι ανταγωνιστικός. Πρόκειται για άλλο επίπεδο δυσκολίας. Πιστεύω πως σαν ομάδα, ακόμα βελτιωνόμαστε, μαθαίνουμε και ίσως χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Το GP Μονακό ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που χάνει ο Charles Leclerc, ενώ βρισκόταν στην κορυφή. Ο Mattia Binotto αντιλαμβάνεται την απογοήτευση του οδηγού της Ferrari:

«Σίγουρα είσαι απογοητευμένος, όταν έχεις το ταχύτερο μονοθέσιο και κατακτάς την pole position, όμως δεν κερδίζεις τον αγώνα. Αυτό που συνέβη στο GP Ισπανίας ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Είχαμε ζητήματα αξιοπιστίας, όσο είχαμε ξεκάθαρο προβάδισμα. Εδώ (GP Μονακό) πιστεύω πως υπήρχαν γεγονότα τα οποία κάνουν λίγο πιο δύσκολη τη ζωή μας. Δεν ήμασταν, όμως, καλοί στο να κρίνουμε και να αποφασίζουμε, συνεπώς ναι, υπάρχει απογοήτευση».

Ο οργανισμός της Ferrari υπόσχεται άμεση ανάκαμψη, με τον Charles Leclerc να προσθέτει, μεταξύ άλλων, μετά το GP Μονακό.

«Δυστυχώς τα πάντα εξελίχθηκαν εναντίον μας, με πληγώνει που συνέβη στο «σπίτι» μου (εντός έδρας αγώνας), όμως έτσι είναι η ζωή και θα επανέρθουμε δυνατότεροι».

Η Red Bull Racing βρίσκεται, πλέον, στην κορυφή και στις δύο βαθμολογίες, έχοντας σημειώσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Η Ferrari θέλει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες, ώστε να μην αυξηθεί περισσότερο η απόστασή της από την αυστριακή ομάδα.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles